Published On: joi, Aug 25th, 2011

PDL va ramane izolat politic, indiferent ce-ar face!

Share This
Tags

PSD nu va face alianta cu PDL, chiar daca Guvernul Boc incearca o apropiere, prin adoptarea unor masuri „socialiste”

“Apreciez” preocuparea permanenta atat a presedintelui Traian Basescu, cat si a altor reprezentanti ai PDL pentru soarta USL. Este o dovada clara a faptului ca proiectul opozitiei unite si-a atins unul dintre scopuri – acela de a construi o alternativa viabila la actuala guvernare – si ca el da fiori reci puterii portocalii.

In acelasi timp, vreau sa ii asigur pe cei de la PDL ca USL isi consolideaza unitatea. Orice confruntare cu abuzurile partidului-stat si cu sistemul mafiot reprezentat de PDL ne face  mai puternici. Este firesc ca intre PSD – singurul partid de stanga de pe scena politica – si PNL – singurul partid de dreapta din Romania – sa existe diferente. Ele vor exista intotdeauna. Dar ele nu sunt si nici nu vor fi probleme in armonizarea pozitiilor celor doua partide, atat timp cat scopul nostru este acela de a apara democratia si statul de drept si de a scoate tara din criza economica.

USL a demonstrat ca este o constructie politica viabila, de care romanii au nevoie. Frica pe care o manifesta cei de la PDL este fireasca, dar ar trebui sa stie si sa fie constienti de faptul ca propaganda pe care o fac in ultimele zile nu poate sparge unitatea opozitiei. Ar fi mult mai bine daca „urmasii lui Traian Basescu” s-ar preocupa de soarta propriului partid, acolo unde, adevaratul conducator a devenit Sebastian Lazaroiu, un fel de „gauleiter”  al lui Basescu pentru PDL, in vreme ce Emil Boc si Elena Udrea se ocupa doar de finantarea partidului.

Incercarile Guvernului Boc de a se apropia de stanga esichierului politic si de a se „acomoda” cu pozitia PSD sunt sortite esecului. PSD nu va face alianta cu PDL! Apreciez masurile „socialiste” pe care guvernul se gandeste sa le aplice, precum impozitarea progresiva a proprietatii sau reinfiintarea economatelor. Vom sustine adoptarea lor! Dar acest lucru nu inseamna ca PSD va da curs invitatiei indirecte a PDL, de a se alia cu cei care au aruncat Romania in haos, i-au umilit, saracit si batjocorit pe romani.

Oricat si-ar dori cei de la PDL, USL nu se va destrama, dintr-un motiv foarte simplu: noi chiar nu suntem ca ei!. Principiile si obiectivele USL sunt cele care ne unesc si in care credem, iar impreuna cu partenerii liberali si conservatori vom incerca sa limitam raul pe care guvernarea Basescu-Boc il face Romaniei.

Obiectivul politic al USL si al romanilor  este sa obtina 50%+1 din mandatele parlamentare. In lumina alegerilor partiale din Neamt si Maramures, propagandistii PDL vorbesc despre voturi. Pe noi ne intereseaza mandatele, iar cei care cunosc efectele votului uninominal pur (ca la primari sau ca la alegerile parlamentare partiale), stiu ca, pana si cu 35% din voturi in colegii, daca esti pe primul loc, poti obtine 50% din mandate. Iar noi, dupa cum merg lucrurile in tara,  vom lua peste 60 la suta din mandate, sunt convins.

Acum insa scorul este 2-1 pentru USL la mari confruntari (doua colegii de deputat si o primarie de municipiu). Deci, avem 66%, daca tot ne jucam cu cifrele, ca sociologii. Dincolo insa de aceste calcule, USL va obtine majoritatea absoluta a mandatelor parlamentare si va da premierul. Nu pentru ca asa dorim noi. Nici macar pentru ca asa spune Constitutia. Ci pentru ca asa este si va fi vointa poporului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-