Published On: mar, Aug 30th, 2011

Opozitia nu e de acord cu sincronizarea alegerilor locale cu cele parlamentare

Share This
Tags

*Desi ideea comasarii alegerilor parlamentare si a celor locale, care vor avea loc anul viitor, a fost agreata in prima faza atat de catre democrat-liberali, cat si de liderii opozitiei, ieri, USL-ul a respins categoric aceasta propunere.

Guvernul a propus ca desfasurarea alegerilor locale din vara anului viitor sa fie amanata pana in toamna, odata cu cele parlamentare, pentru ca romanii sa poata alege in acelasi timp primarii, consilierii locali, dar si parlamentarii.

{n urma cu cateva zile, presedintele PSD, Victor Ponta, sustinea ca este de acord cu aceasta propunere, dar cu conditia ca alegerile parlamentare sa se desfasoare in vara, odata cu cele locale, si nu invers. De asemenea, liderii USL au cerut organizarea urgenta a alegerilor legislative anticipate, de care PDL-ul, insa nici nu vrea sa auda.

Ieri, USL-ul nu a mai agreat aceasta idee: ”Sunt tipuri de alegeri diferite, sunt campanii diferite, sunt mize diferite pentru alegatori, iar comasarea, amestecarea lor sub orice pretext, inclusiv cel populist al economiei financiare, este respinsa categoric de catre noi.” – a declarat Crin Antonescu, presedintele PNL.

Ca replica pentru decizia coalitiei, liderii democrat-liberali intentioneaza sa modifice legislatia electorala in Parlament, astfel incat la anul alegerile sa poata fi comasate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-