Published On: mie, Aug 31st, 2011

Numarul somerilor braileni se restrange tot mai mult

Share This
Tags

*Conform unui grafic de pe site-ul AJOFM, rata somajului  brailean este in continua scadere, cu fiecare luna care trece

Daca in luna ianuarie procentul somerilor braileni era de 8,1%, in fiecare luna din acest an rata somajului a scazut cu aproape un procent, pana in luna iulie ajungandu-se la un procent de 5,7%.

In continuare sunt organizate si desfasurate proiecte de calificare si de introducere a somerilor pe piata muncii, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca oferind pentru ocupare 162 locuri de munca. Cele mai cautate joburi sunt cele de inginer, muncitorii calificati, necalificati in confectii, paza si protectie si in domeniul panificatiilor. Important este sa iti doresti cu adevarat, ca ai de unde alege!

SI LA NIVEL NATIONAL  A SCAZUT RATA SOMAJULUI

Potrivit unui studiu efectuat de catre Institutul National de Statistica numarul posturilor scoase pentru ocuparea unui loc de munca a fost in trimestrul al doilea al anului trecut, pe toata tara, de 27.700.

Aproape o treime din aceste locuri de munca (9000) au fost in industria prelucratoare, peste 11% au fost in sanatate si asistenta sociala (3.100 posturi) si proape 11% in administratia publica(3.000 posturi).

Comparativ cu aceeasi perioada din 2010, in aprilie-iunie 2011, cresteri importante ale numarului locurilor de munca vacante au fost in industria prelucratoare (in crestere cu 1.700 locuri vacante) si in activitatile de comert cu ridicata si cu amanuntul (in urcare cu 1.100 posturi).

In ceea ce priveste domeniul constructiilor, locurile libere din acest sector au fost cu 800 mai mic.

Rata somajului  in luna iulie 2011, calculata conform Biroului International al Muncii (BIM) in forma ajustata sezonier, a fost estimata la 7,3 la suta, la acelasi nivel cu cea inregistrata in luna anterioara si cu 0,1 puncte procentuale peste nivelul lunii iulie 2010.

Comentarii

comentariu

About the Author

-