Published On: lun, Aug 29th, 2011

Limba romana-o povara pentru elevii de clasa a XII-a

Share This
Tags

*Prima proba scrisa a bacalaureatului i-a pus in dificultate pe elevii respinsi in sesiunea anterioara

Daca proba orala la Limba si Literatura romana a trecut usor pentru candidatii inscrisi in a doua sesiune  a examenului de bacalaureat, proba scrisa, desfasurata ieri dimineata, i-a pus in dificultate pe cei mai multi dintre  elevi.  Subiectele de la varianta 3  nu au mai fost atat de usoare precum cele de la proba orala, iar eseul in care au avut de dezbatut problema banului intr-o nuvela nu a fost pe placul candidatilor. “Putea sa ne pice orice alt subiect. Era mai usor decat sa scriem despre importanta banului in mai multe nuvele. Altii din anii anteriori au avut noroc. Le-a picat basmul, si normal ca ai cu ce sa umpli paginile. Tot trebuie sa stii ceva de la gradinita sau din clasa a opta. Dar pe noi ne-a chinuit cu nuvela… “, a declarat, dezamagit, un elev.

Candidatii de la bacalaureat au inceput sa iasa din sali dupa prima ora de la inceperea examenului, semn ca, fie pentru ca au invatat foarte bine si au terminat imediat subiectele, fie ca s-au plictisit sa tot citeasca cerintele subiectelor, in speranta ca le va veni vreo idee pentru a umple cele doua pagini de eseu obligatorii pentru a fi punctati.

Comisiile de evaluare si-au facut si de data aceasta datoria, salile de examinare au fost supravegheate video, astfel ca niciun elev nu a reusit sa copieze.

Daca unii elevi s-au pregatit  pentru aceasta proba, unii nici macar nu au stiut despre ce  a fost vorba in varianta de bac pe care au avut-o de rezolvat, sustinand ca au venit sa dea bacul doar pentru ca au fost trimisi de parinti.  Oare se va repeta istoria celei mai scazute rate de promovabilitate din istoria examenului de bacalaureat?

“ Subiectele au fost acceptabile ca dificultate, le-am rezolvat pe toate, dar cel mai greu a fost eseul. Sper sa iau nota 7” a declarat unul dintre elevi.

Elevii mai au de sustinut 3 probe : pe 30 august  proba la limba materna, 31 august  va fi proba obligatorie a profilului iar pe 2 septembrie proba la alegere a prtofilului si specializarii.

Pe 4 septembrie rezultatele vor fi afisate pana in ora 16, cei nemultumiti de notele obtinute vor putea depune contestatii in intervalul orar 16-20, urmand ca pe 7 septembrie sa fie afisate rezultatele finale.


Comentarii

comentariu

About the Author

-