Published On: mie, Aug 24th, 2011

Liberalii si democrat-liberalii braileni nu se fac simtiti nici in spatiul real, nici in cel virtual

Share This
Tags

Mare parte dintre politicienii din Braila par a fi hotarati sa se bucure de vacanta de vara pana in ultima clipa, dovada ca in afara de PSD, care organizeaza saptamanal conferinte de presa, asa cum face de ani de zile si de Gheorghe Chiru, care si fara de partid, cum era bietul om, pana  de curand, tot se intalnea periodic cu presa locala, restul partidelor sunt practic inexistente in aceasta perioada. Infobraila a cautat macar pe site-urile acestor partide ceva miscare, opinii, comentarii asupra evolutiilor de pe scena politica, economica si sociala din ultimele luni, insa n-am gasit nici acolo mare lucru. Cum ar veni, pixelul lor se misca, de parca sta.

Site-ul PDL Braila a ramas incremenit din 9 august la marea actiune de tip “Scoala de vara” a tinerilor democrat-liberali, in ciuda faptului ca de atunci, s-au intamplat lucururi importante, chiar zguduitoare in sanul organizatiei. E drept ca partea cu asa-zisul complot antiDumitriu nu e ceva pe care seful PDL si-ar dori sa popularizeze pe site, insa rezultatele evaluarii activitatii directorilor de deconcentrate de catre conducerea PDL si retragerea sprijinului pentru unii dintre acestia erau chestiuni care ar fi trebuit postate pe site, de o conducere care se respecta. Nu e cazul, la Braila.   

Drept sa va spunem, ne-ar fi interesat si ce crede presedintele  Constantin Dumitriu despre varianta unificarii alegerilor locale cu cele parlamentare. Speram doar ca nu va un comentariu de genul: “sunt de acord cu unificarea alegerilor locale cu cele generale, dar nu sunt de acord sa se tina in acelasi timp”, cum a facut in cazul reorganizarii administrativ-teritoriale, cand era de acord sa se formeze doar 8 judete mari, prin desfiintarea celor mici, existente acum, dar nu era de acord sa se desfiinteze judetul Braila.

In cazul site-ului PNL, acesta  cel mai recent comentariu este datat   17 august, subiectul fiind noul ministru al Sanatatii. Din  nefericire, materialul cu pricina nu reprezinta punctul de vedere al vreunui liberal local, ci este un simplu punct de vedere intocmit de Departamentul de Analiza Politica si Comunicare al PNL, insusit pe nemestecate si postat pe site-ul PNL Braila.

Partidul Naţional Liberal consideră că numirea lui Ritli Ladislau în fruntea Ministerului Sănătăţii arată, de fapt, starea la zi a  raporturilor dintre UDMR şi PDL. Sănătatea ajunsese şi ea, în urma demisie ministrului Cseke Atilla, teritoriul disputelor politice din cadrul coaliţiei de guvernare. În faţa perspectivei numirii unui ministru interimar, UDMR pare să fi cedat rapid, inclusiv în ceea ce priveşte politicile publice în domeniul sănătăţii.

Din punctul nostru de vedere, reprezentantul UDMR este o persoană care cunoaşte administraţia din sănătate, în mandatul guvernului liberal fiind director al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, însă simpla schimbare a unui ministru, fără a se aloca fondurile necesare sistemului, nu rezolvă absolut nimic”. Si materialul continua in acelasi stil, bla, bla, bla…

Comentarii

comentariu

About the Author

-