Published On: mar, Aug 9th, 2011

Junii din PDL Braila invata sa devina Titiu Dumitriu, in cadrul „Scolii de Vara”

Share This
Tags

* in traducere libera, tinerii PDL sunt instruiti cum sa ajunga lideri politici marcanti

De cand a dat caldura, sefii PDL Braila tin capul la cutie, sau si-o baga in nisip – scafarlia -, iar in lipsa lor, membri de partid sunt descurajati pe toate caile sa se adune la sediul organizatiei locale.

Nu de alta, dar onor presedintele PDL local, Constantin Dumitriu, sahist de renume mondial, de care n-a auzit nimeni dincolo de granitele judetului – de, n-a putut trimite felicitari de ziua lor si cetatenilor din alte judete, fiindca n-a putut avea acces la baze de date din afara ariei sale de acoperire – s-a gandit ca daca se aduna lumea in lipsa lui, sigur o sa-l barfeasca. Si cum este de notorietate faptul ca sahistii pot gandi mai multe mutari inainte, Dumitriu a cugetat profund si-a facut mutarile necesare : a mutat scaunele, a mutat automatul de cafea, a mutat locul unde se tineau pliculetele de zahar pentru cafea si, daca ar fi sa-i ascultam pe unii pioni anonimi din partid, a mutat si locul microfoanelor din sediu, ca sa se auda mai bine. Ei, in aceasta lipsa totala de activitate la PDL Braila, singurele informatii care mai razbat dinspre organizatia paralizata de vacanta Sefului le luam din surse oficiale, dar on-line.

Fiindca suntem extrem de interesati de soarta noastra ( care, din pacate, sta, pana in 2012, in mainile democrat-liberalilor), verificam zilnic site-ul organizatiei, ca sa aflam din timp cand ne desfiinteaza PDL judetul, cand mai da afara PDL dintre bugetari, cui mai taie PDL ajutorul social, ce subventii mai anuleaza PDL, chestii de-astea importante, pe care le fac adevaratii conducatori politici, in interesul comunitatii.

Din fericire pentru noi, fiindca si la centru, PDL -istii de valoare, asa, ca Titiu, sunt in vacanta, inca nu ne-au desfiintat judetul; dar nu-i timpul pierdut, ca acum se face septembrie.

Pana sa devenim judetul Sud-Est, insa, am aflat cu bucurie ca ceva-ceva mai misca la PDL Braila si anume tineretul, care este instruit in arta conducerii, ca sa preia stafeta, cand ii va veni randul si cand actualii dinozauri se vor retrage  – adica peste 20-30 de ani.

Important este ca astia mici incep sa fie initiati in mutarile politice de baza inca de pe acum, in cadrul Scolii de Vara, iar ucenici au fost vreo 70 de juniori aflati inca in stadiul de pioni, pregatiti sa asimileze invatatura politica de la cei sulfiti in aceasta arta, adica de la nebuni si rege, ca nu s-a aflat inca cine-i Regina.

Scoala de Vara – OT PDL Braila” initiata de Organizatia de tineret a Partidului Democrat Liberal Braila s-a aflat weekendul trecut la prima editie. Obiectivul principal al actiunii a fost pregatirea tinerilor democrati liberali pentru o cariera politica. Tinerii membri ai Partidului Democrat Liberal au participat cu interes la cursurile de comunicare, leadership, au inteles importanta valorilor in decizia politica, au dezbatut subiecte legate de doctrinele politice romanesti. Dupa fiecare curs au fost organizate workshopuri in cadrul carora inteligenta, creativitatea si imaginatia tinerilor si-au spus inca odata cuvantul”, aflam de pe site-ul PDL Braila.

Ne intrebam cine le-a tinut prelegeri la cursul de comunicare, ca sa-i invete, printre altele, cum se discuta cu presa; speram ca nu Marele Ganditor Intergalactic, care face spume la gura de cate ori i se pune o intrebarea mai delicata, iar daca i se pune si a doua, le face reclamatii scrise jurnalistilor, ii filmeaza, ii acuza ca sunt platiti de agenturili straine, inventeaza nevoia acreditarilor, ca sa le poata retrage si da interdictii de participare la conferintele de presa celor care nu-i ling mana, dosul si orice alta parte a corpului lui liliputan.

Am organizat  aceasta scoala de vara in speranta ca tinerii vor intelege ca procesul educativ trebuie sa fie continuu dar a fost si un prilej pentru a socializa si mai ales pentru a cunoaste problemele tinerilor din judet. Orice tanar brailean doreste sa participe la sedintele si actiunile noastre este binevenit, cred ca a venit si timpul nostru”, declara, pe acelasi site, Marian Fusea presedintele OT PDL Braila.

Depinde ce intelegi, mai baiatule, prin expresia “a venit si timpul nostru”. Daca intelegi ca a venit si timpul vostru sa continuati sa lipiti afise si sa eliberati ringul cand vin marii conducatori, ai inteles corect . In cazul lui Dumitriu, “mare” e o figura de stil, ca nu e mare, comparativ cu voi, decat ca ani si ca bani, dar nici una, nici alta nu fac din cineva un mare politician . Dovada ca desi are bani, cu care si-a facut si relatii si si-a facut rost si de functii inalte politic si sahistic, nu-i foloseste la nimic. E drept ca s-a inaltat in ochii lui – iar la barbatii de dimensiunile lui, exista frecvent dorinta de a compensa centimetrii lipsa cu functii in plus. In ochii celor care nu-s obligati sa-i ridice ode, fiindca nu sunt inscrisi in PDL, iar ascensiunea sau slujba lor nu depinde de Titiu, valoarea lui se vede insa mai greu, ca-i nevoie de microscop de mare precizie, ca sa o distingi. Dar se va putea vedea cu ochiul liber la vot, in 2012. Daca apuca sa candideze, ca lumea rea vorbeste ca nu va mai avea sansa sa se faca de ras la Braila…

Daca vrei sa ai masura valorii tale politice, inainte de 2012, Titiule, ea s-a intrevazut deja – pentru cei care au avut ochi sa vada – la votul din sanul organizatiei, cand ai avut nevoie de manevrele cunoscute, ca sa te scoti presedinte. Poti sa declari oficial ce vrei, tu stii cum ai facut ca sa iesi presedinte, noi stim cum ai facut, PDL-istii stiu cum ai facut! Da la o parte, in mintea ta de sahist, voturile date de agentii de paza si de restul indivizilor strecurati pe lista de Baladan @ Balcan cu tinta clara sa te voteze, desi nici nu stiau bine cine esti si vezi ce voturi raman. AIA-I VALOAREA TA!

Comentarii

comentariu

About the Author

-