Published On: mie, Aug 31st, 2011

Ivan Patzaichin lanseaza canotca la Festivalul International al Barcilor Rowmania

Share This
Tags

Prima editie a Festivalului International al Barcilor Rowmania, unde vor avea loc competitii de vaslit, plimbari cu canotca (noua barca de lemn, marca Ivan Patzaichin), concerte si dezbateri despre viitorul zonei, se va desfasura in acest week-end la Tulcea.

Festivalul, care este organizat la initiativa lui Ivan Patzaichin, incepe vineri cu o parada a campionilor caiacului si canoei romanesti.

“Cuvantul lent n-a fost niciodata printre cuvintele mele preferate, dar «turismul lent» este un model la care ma gandeam demult, de cand traficul prin Delta a ajuns sa semene cu cel din orasele aglomerate, cu prea mult zgomot de motoare turate si miros de motorina. Simteam nevoia unui «traseu de biciclete» prin Delta, mai bine zis a unei «biciclete a apelor», si asa s-a nascut ideea unei barci care sa imbine ce e mai bun de la lotca (barca traditionala a locului), cu viteza si flexibilitatea canoei. I-am spus canotca, si incepand cu Festivalul de la Tulcea, o lansam la apa!” a spus Ivan Patzaichin, initiatorul Festivalului.

Evenimentul incepe vineri seara cu defilarea pe Dunare a lui Ivan Patzaichin, insotit de doi dintre partenerii sai de competitie, Vasile Diba si Toma Simionov, si de alti canotori romani medaliati in competitii internationale, urmata de concertul trupelor Toulouse Lautrec si Travka.

A doua zi, sambata, va avea loc concursul de viteza canoe 10+1, iar doritorii vor putea incerca manevrabilitatea canotcii, prin plimbari pe lacul Ciuperca. Incepand cu ora 10.00 se deschide targul proiectelor de investitii dedicate Dezvoltarii Durabile in Delta Dunarii, continuat de dezbaterea “Antreprenoriatul rural in Delta Dunarii: oportunitati si amenintari”. Ziua se va incheia cu spectacolul comunitatilor locale si concertele sustinute de Radu Captari, Christian Becker & Avenue Band.

Duminica vor avea loc cele mai importante momente ale Festivalului: competitia de viteza Ivan Patzaichin (a 5-a editie, reluata dupa o pauza de doi ani), intampinarea maratonistilor din Tour International Danube, cele peste 100 de barci ale caror echipaje au pornit de la izvoarele Dunarii si care vor ajunge la Tulcea dupa un voiaj de doua luni, si duplexul Romania – Viena, realizat cu ocazia Festivalului International al Dunarii, organizat in colaborare cu reteaua Danubeparks, iar seara, din nou concerte: Mozes Tamara (Ungaria), Bandidos si VH2.

Comentarii

comentariu

About the Author

-