Published On: mar, Aug 23rd, 2011

Handbalul romanesc e pe urmele fotbalului! Anul acesta avem 5 echipe in Europa!

Share This
Tags

*Federatia Europeana de Handbal a anuntat repartitia locurilor in cupele europene masculine in sezonul 2012-2013.

Conform rankingului de tara, conferit de rezultatele obtinute in ultimele trei sezoane continentale, au intervenit modificari in privinta numarului de echipe inscrise per natiune. Acest lucru se datoreaza si deciziei EHF de a comasa Cupa EHF, cu Cupa Cupelor, astfel ca vor exista doar trei competetii europene, in loc de patru, ca si pana acum.

In clasamentul european, Romania se afla in continuare pe locul 9, cu 50 de puncte, iar din sezonul 2012-2013 va inscrie patru echipe in cupele europene, dupa cum urmeaza: campioana in Liga Campionilor, doua echipe in nou-formata Cupa EHF si o echipa in Challenge Cup.

Topul continental dat publicitatii de EHF este ocupat, in ordine, de Germania, cu 5 echipe care au drept de participare in cupele europene in sezonul 2012-2013 (3 in Liga Campionilor si 2 in Cupa EHF), Spania, cu acelasi bilant, urmate de Franta, Rusia, Ungaria si Slovenia (toate cu cate 4 echipe, din care 2 in Liga Campionilor si 2 in Cupa EHF).

In sezonul 2011-2012, Romania participa in cupele europene cu cinci echipe: campioana HCM Constanta, HC Odorhei, CSU Suceava, UCM HC Caras Severin si Energia Pandurii Tg. Jiu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-