Published On: vin, Aug 12th, 2011

Guvernul nu mai acorda tichete de masa brailenilor

Share This
Tags

Vesti nu tocmai bune pentru brailenii bugetari  care primeau tichete de masa cadou. Pentru a depasi criza, care “nu este ”, Guvernul Boc a venit cu o noua propunere: va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa si de vacanta, dar va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate in afara timpului normal de munca.

Politica de blocare a angajarilor in sistemul public, prin ocuparea unui singur post din sapte vacante, va fi mentinuta atat anul viitor, dar si in 2013, tot pana in anul 2014 urmand sa fie extinsa si interdictia de achizitionare de autoturisme, mobilier si aparatura birotica pentru institutiile publice.

In acelasi timp, valoarea de referinta corespunzatoare coeficientului de ierarhizare 1,00 aferent grilei de salarii pentru sectorul bugetar va fi inghetat anul viitor la valoarea de 600 lei.

Prin blocarea ocuparii posturilor vacante in sistemul public, Guvernul estimeaza economii la cheltuielile de personal de 1,72 miliarde lei in 2012 si 1,99 miliarde lei in 2013.

Economiile estimate din sistarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta sunt de 9,1 miliarde lei in 2012 si 9,6 miliarde lei in 2013.

Sigur guvernantii se gandeau ca romanii mananca prea mult si s-au gandit sa le usureze traiul de zi cu zi.

” Cred ca o sa ramanem numai noi, cred ca o sa plece majoritatea si asa au plecat foarte multi si pleaca foarte multi si in continuare, nu asa rezolvam problema Romaniei. Noi nu dam tichete de masa de exemplu, iar prime am dat pana cand au aparut restrictiile si pana cand a aparut hotararea de guvern 330 care a reglementat salarizarea din zona publica, in care s-au introdus sporurile in salarii si ni s-au interzis de mult timp cei 10 % reprezentand fondul anual pentru partea publica si 2 % pentru contractual. Oamenii au si ei familii, isi cauta si ei servicii mai bine platite, nimeni nu va munci la fel cu sapte, noua sau zece milioane ca atunci cand lua douazeci de milioane. Sunt foarte multi care au salarii foarte mici pentru ca astea sunt grilele de salarizare, nu ne lasa noua. Sa nu ne mai dea sfaturi cei de la guvern, sa ne lase sa ne facem noi treaba ca la noi la Braila am demonstrat ca problema spitalelor care este in regula, le-am luat din faliment si le-am adus intr-o zona in care functioneaza facand si investitii, salarizarea ar trebui sa fie la indemana noastra” a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-