Published On: joi, Aug 25th, 2011

Gheorghe Caruz risca sa-si inchida ferma

Share This
Tags

* brailenii ar putea sa scape, in sfarsit, de mirosul care i-a chinuit zi de zi, de mai multi ani incoace * Gheorghe Caruz, patronul fermei de porci de la Baldovinesti, aflat in razboi  cu Garda de Mediu, risca suspendarea activitatii fermei

De la inceputul anului 2011 pâna in prezent, Garda de Mediu a efectuat mai multe  controale la ferma de porci a lui Gheorghe Caruz, unde s-au descoperit numeroase incalcari ale legii. Instalatiile de epurare a apei nu sunt intretinute corespunzator, apa menajera depaseste limitele admise de lege, iar deseurile care se produc in interiorul fermei nu sunt gestionate legal – cu  referire la dejectiile care s-au imprastiat in sol, in urma fisurarii conductei statiei de epurare. O alta mare problema este mirosul insuportabil pe care brailenii trebuie sa-l suporte de ani de zile, la primele ore ale diminetii si spre sfarsitul zilei.

 ,,Este ingrozitor mirosul pe care trebuie sa-l induram de atatia ani. Nici nu putem sa aerisim dimineata camerele, nu putem sa deschidem geamurile, ca mai rau facem. Iar seara, daca iesim la o plimbare, sau stam la o terasa, suntem repede goniti de miros. Nu inteleg de ce nu se iau masuri de sanctiune la acea ferma. Nu suntem noi datori sa suportam zi de zi mirosul, deoarece patronul de la ferma nu respecta niste reguli minime’’,a declarat un brailean nemultumit.

Desi au fost stabilite de comun acord cu institutiile de control masuri pentru diminuarea mirosului, acestea nu sunt respectate. Gheorghe Caruz a avut un termen de doi ani pentru a pune la punct toate deficientele sesizate, pentru a imbunatati toate conditiile in care isi desfasoara activitatea ferma si pentru a reglementa ansamblurile de salubritate, in incercarea de a indeplini normele Uniunii Europene, insa patronul fermei nu a atins aceste obiective. Prin urmare, la finalul perioadei acordate de catre Garda de Mediu, daca nu sunt respectati termenii impusi pentru desfasurarea activitatii, Gheorghe Caruz va fi nevoit sa-si inchida ferma, spre bucuria multor braileni.

Garda de Mediu a  aplicat amenzi pana acum in valoare de 125.000 lei  si a stabilit mai multe masuri tehnice pentru solutionarea problemelor.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-