Published On: lun, Aug 1st, 2011

GBS a adus zambetul pe chipul brailenilor

Share This
Tags

In acest week-end, brailenilor li s-a mai oferit un prilej de a se destinde si de a se delecta, uitand pentru cateva zile de toate problemele. Astfel, de vineri pana duminica seara, pe faleza, brailenii au avut oportunitatea de a asculta cantece populare din toate regiunile tarii, in cadrul Festivalului International de Muzica Populara ,,Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii,, , acesta fiind un eveniment realizat la initiativa presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Pe parcursul celor trei zile de week-end s-au intrecut in cantece 26 de nume valoroase din lumea muzicii populare, festivalul debutand cu orchestra ,,Lautarii,, dirijata de maestrul Nicolae Botgros. In prima seara, alaturi de solistele autohtone Maria Ciocan si Maria Radu, au mai urcat pe scena, pentru a-i incanta pe braileni: Danut Ionut Popescu, din Teleorman, Joachim Moser, din Austria, Elena Lucretia Goagea, din Oltenia, Sirin Narenji, din Dobrogea, Daniel Constantin Pop din Salaj, Stela Botez Grigore din Republica Moldova, Geanina Manea din Arges, Ioan Chriripuci din Giurgiu, Slobodan Elbet din Serbia, Cristina Poteras din Moldova. In cea de-a doua seara, in cadrul festivalului au participat Gabriel Dumitru – Arges, Maria Hlavacova – Slovacia, Costel Atanasof – Tulcea, Cristina Burghel – Ungaria, Ionel Lazar – Arges, Mihaela Ceana – Dolj, Monica Rebholz, Paul Ananie – Maramures, Carmen Teodorascu – Galati, Olena Stroia.

Premiile, in valoare totala de 4.500 de euro, au fost acordate de juriu in functie de maniera de interpretare a melodiilor si de autenticitatea costumelor.

In incheiere, brailenii au putut urmari un foc de artificii, care a luminat tot cerul minute in sir.

Comentarii

comentariu

About the Author

-