Published On: mie, Aug 24th, 2011

Fotbal- Cupa Romaniei Brailenii s-au impus mult mai clar decat arata scorul!! CF Braila – Delta Tulcea 3-1 (1-1)

Share This
Tags

In ciuda caldurii caniculare care a existat la ora de incepere a partidei, aproximativ 2000 de spectatori au luat loc in tribunele stadionului „Municipal” pentru a vedea lucru noua formatie a CF-ului construita de Ion Viorel, la prima aparitie oficiala pe propriul stadion. Meciul de debut intr-o partida oficiala, in fata propriilor sustinatori, l-a constituit partida din turul patru al Cupei Romaniei in care adversara brailenilor a fost Delta Tulcea. Culmea este faptul ca elevii pregatiti de Ion Viorel au jucat excelent, in repriza a doua, dar abia dupa ce Moise a fost eliminat de pe teren (pentru doua galbene) in minutul 44, dupa un fault asupra lui Mansur la centrul terenului.

Dupa cum incepuse meciul se parea ca disputa dintre cele doua formatii va fi una foarte echilibrata, dar realitatea din teren avea safie cu totul alta, mai ales In partea a doua. Pana atunci, cele doua formatii prestasera un joc destul de banal, in care ocaziile de gol au cam lipsit, chiar daca in minutul 7 scorul era deja 1-1!! Primul gol l-a marcat Palimaru, care a trimis un „trasor” de la 17 metri lasandu-l fara replica pe Olteanu: 1-0 (min. 3), iar peste numai patru minute tulcenii au restabilit egalitatea dintr-un penalty transformat de Adrian Voicu, dupa ce Radu fusese faultat in careu de unul dintre fundasii braileni: 1-1 (min.7). Tulcenii ar fi putut sapreia conducerea In minutul 12, atunci cand sutul lui Adrian Voicu a fost respins cu greutate In corner de Budur, iar In replica, Moise a rata de putin tinta in minutul 29. A venit apoi faza din minutul 44 cand Moise a primit al doilea cartonas galben si a fost trimis la cabine inainte de termen, iar ceea ce a urmat dupa pauza tine mai mult de domeniul SF!!

Dupa reluarea jocului am vazut la lucru o echipa braileana mult mai proaspata si care a avut un apetit ofensiv greu de redat prin cuvinte chiar daca CF-ul evolua cu un om mai putin. Spectacolul a inceput in minutul 53, atunci cand Ndigwe a reluat cu capul, imparabil, lovitura de colt executatade Punga, iar portarul Olteanu nu a putut sase opuna golului: 2-1! Au urmat apoi alte doua mari ocazii de a marca ratate de Bosoi (min.61) si Ndigwe (min.63) iar spectatorii braileni prind curaj si incurajeazala scena deschisa formatia antrenata de Ion Viorel. In uralele unui public mai vulcanic decat acela de pe stadioanele sud-americane, Palimaru a luat o actiune pe cont propriu, si dupa o cursade 40 de metri a patruns in careu si a sutat in coltul lung al portii lui Olteanu, uimit si el de executia superba a atacantului brailean: 3-1 (min. 74)!

Recitalul brailean continua, publicul este in picioare, si Nitor scoate de pe linia portii o minge expediata de Marius Voicu (min.81), iar in minutul 88 Voicu  l-a vazut pe Olteanu iesit din poarta, in salobul braileanului de la 50 de metri s-a oprit in bara lateralaa portii tulcene!! In minutul 90 putea fi 4-1, dar centrarea lui Henry in fata portii, dupa un galop de 40 de metri, nu a fost ajunsa de Punga aflat la 4 metri in fata portii goale!!

Una peste alta, a fost o victorie mult mai clara decat o arata scorul obtinuta de CF Braila, care si-au dorit mai mult calificarea in etapa urmatoare a Cupei Romaniei, succes conturat in repriza secunda, atunci cand brailenii jucau deja in 10 oameni. De partea cealalta, tulcenii au fost depasiti net la toate capitolele de o formatie a Brailei care a stiut ce vrea, in conditiile In care gruparea antrenata de Cristian Dulca nu a avut absolut nicio faza de poartaclarade a marca In repriza secunda.

Exceptand faptul cala pauza, galeria venitade la Tulcea a sarit la bataie la galeria braileana, pe care practic a dat-o afaradin stadion panasaintervinafortele de ordine, luate si ele prin surprindere de rapiditatea evenimentului, meciul dintre cele doua formatii s-a desfasurat in cel mai frumos spirit al fair-play-ului. In meciul de la Braila cele doua formatii au avut urmatoarele distributii:

CF Braila: Budur – Bosoi, Calin, Vlaicu, Otvos (min. 28: Costache) – Balaban, M. Voicu, Punga, Moise – Palimaru (min.85: Henry), Borbely (min. 46: Ndigwe). Antrenor: Ion Viorel

Delta Tulcea: Olteanu – Voicu, Nitor, Grigorov, Scarlat – Neagu (min.46: Toba), Postolache (min.69: Inhelewer), Postelnicu, Ciubotaru (min.68: Tene), – Mansur, Radu. Antrenor: Cristian Dulca.

Au arbitrat foarte bine buzoienii: Georgian Ionescu (centru), Vasile Popescu si Catilin Guloiu (asistenti).

Comentarii

comentariu

About the Author

-