Published On: Soare, Aug 7th, 2011

EXCLUSIVITATE: In politia braileana “exista o stare de spirit negativa, datorata inclusiv zvonurilor alarmiste de restructurare”

Share This
Tags

* a recunoscut-o, recent, un inalt oficial din Politia Braila, in fata primarului municipiului, Aurel Simionescu

In contextul in care criza economica se prelungeste parca la nesfarsit – in ciuda asigurarilor aberante ale guvernantilor ca am iesit deja din ea  -, iar situatia infractionala devine din ce in ce mai ingrijoratoare, brailenii asteapta din ce in ce mai multe de la politisti. Din nefericire, insa, nici oamenii legii nu au fost ocoliti de efectele crizei: taierea salariilor, lipsa mijloacelor materiale de actiune, pornind de la carburant, dat la ratie si ajungand pana la simplele coli de hartie, pe care sa scrie. In plus, politistii sunt extrem de ingrijorati de viitorul lor profesional, in contextul anuntatelor disponibilizari din domeniu. Toate aceste probleme

au creat o atmosfera confuza, de temere, intr-un cuvant, o “atmosfera negativa” in randul politistilor braileni. Situatia a fost recunoscuta, chiar de oficiali din politia braileana in cadrul unei discutii cu primarul municipiului, Aurel Simionescu. Discutia a avut loc in prezenta mai multor oficiali locali, in spatele usilor inchise, motiv pentru care politistul respectiv si-a permis sa vorbeasca deschis despre o situatie pe care sefii IPJ nu o pot recunoaste public. Politistul despre care vorbim a explicat faptul ca in perioada estivala, capacitatea de actiune a Politiei judetene este limitata, printre altele, de efectivele reduse, in conditiile in care unii agenti sunt in concediu, iar altii au fost trasferati pe litoral: “Oamenii sunt in concediu de odihna si altii sunt transferati in alte zone. Suntem in continua transformare, ne confruntam cu o stare de spirit negativa, datorata inclusiv zvonurilor alarmiste de restructurare”.

Primarul Simionescu a declarat, la randul sau, ca intelege situatia, in ceea ce priveste starea de sprit a celor care se tem ca vor ramen fara slujba, pentru ca “majoritatea oamenilor erau obisnuiti ca singurul mod de a pleca din serviciu sa fie iesitul la pensie, la data stabilita conform legii, iar acum este dificil sa-i explici ca numarul de personal este stabilit de autoritati in functie de anumite criterii”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-