Published On: joi, Aug 4th, 2011

Exclusivitate: Cu pluta pe Dunare – VIDEO

Share This
Tags

*Cinci tineri din Bucuresti, care au dat dovada de foarte mult curaj, au pus pe picioare un proiect de ecologizare, navigand pe Dunare cu o pluta construita de ei din pet-urile colectate*

Acum cateva minute, echipa formata din cei cinci temerari a intrat cu pluta pe teritoriul Brailei.

Cei cinci tineri care au initiat acest proiect se numesc: Iulian Nichita, Ciprian Costan, Adrian Dumitrascu, Marius Lalu si Craciunel-Cristian Puscasu.

Proiectul a constat intr-o actiune de colectare a deseurilor in  Lunca  Dunarii, arealul Stelnica- Ostrov, in special sticle din plastic care au fost folosite la constructia unui numar de plute cu care se va cobori pe Dunare pana in dreptul localitatii Sf. Gheorghe, de unde vor fi predate unei firme ce se ocupa cu reciclarea de mase plastice. Traseul corespunde bratelor Borcea si Cremenea, localitatile vizate fiind cele aflate pe malul acestora.  Seara se va campa, urmand ca traseul sa fie reluat dimineata.

Traseul face parte din proiectul pilot de ecologizare P.E.T. Rafting Project, care urmareste constientizarea in randul cetatenilor  a degradarii ecosistemului Dunarii.  Pluta a fost lansata la apa pe 1 august in dreptul localitatii Stelnica,  Ialomita, iar aventurierii planuiesc sa ajunga intr-un timp cat mai scurt in Delta, unde toate peturile ( in numar de 1300) vor fi oferite spre a fi reciclate. Initiatorii spera ca anul urmator proiectul sa capete  anvergura si traseul sa fie parcurs cu plute din peturi de tot mai mulţi voluntari.

Comentarii

comentariu

About the Author

-