Published On: joi, Aug 11th, 2011

E rost de bani mai multi, pentru tinerii braileni care se muta la tara!

Share This
Tags

* tinerii care sunt dispusi sa se mute in mediul rural si sa-si faca acolo propria ferma vor putea primi, din luna noiembrie, o suma de 40.000 de euro * banii provin din fonduri europene

Tinerii braileni care sunt decisi sa traiasca din practicarea unor indeletniciri agricole si sunt gata sa-si faca o ferma la tara vor putea beneficia de un ajutor de la stat in valoare de 40.000 de euro.

Majorarea sumei care era oferita pana acum ( 25.000 de euro) va avea loc in contextul in care Comisia Europeana a acceptat ca tinerii fermieri sa fie sprijiniti financiar mai mult. Sprijinul amintit este acordat in cadrul Masurii 112, care are ca scop dezvoltarea exploatatiilor agricole, care produc, in principal, produse agricole vegetale si animale pentru consum uman si hrana animalelor.
De acesti bani pot beneficia fermierii in varsta de pana la 40 de ani, persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE (Unitatea de Dimensiune Economica -UDE- reprezinta unitatea prin care se exprima dimensiunea economica a unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei; valoarea unei unitati de dimensiune economica este de 1.200 de euro). In plus, exploatatia trebuie sa fie situata pe teritoriul tarii si sa fie inregistrata in Registrul unic de identificare – APIA si Registrul agricol.
Amintim ca pentru a putea primi sprijin in cadrul Masurii 112, solicitantul sprijinului trebuie sa se instaleze pentru prima data in exploatatia agricola ca si conducator (sef) al acesteia, sa detina sau se angajeaze sa dobandeasca competente si calificari profesionale in raport cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare si sa prezinte un plan de afaceri pentru dezvoltarea activitatilor agricole din cadrul exploatatiei agricole.
O alta conditie este aceea de a fi membru al unei familii de fermier si sa fi lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru in cadrul fermei (nu neaparat in ferma familiei) cel putin 12 luni inaintea instalarii sale pe cont propriu.
In ceea ce priveste studiile, tanarul solicitant poate fi absolvent de liceu cu sau fara examen de bacalaureat. Sunt eligibili solicitantii (cu varsta minima de 18 ani) care au terminat 10 clase, cu profil agricol. Solicitantii trebuie sa faca dovada studiilor cu diplome de absolvire a zece clase cu profil agricol, zootehnic, economic cu profil agricol si veterinar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-