Published On: vin, Aug 19th, 2011

Danuta, nu vrei sa deschizi o scoala de fete? Nu? Bine, poti sa primesti si baieti…

Share This
Tags

Mai tata, cum face Daniela Vasioiu sa-si tot gaseasca slujbe la stat, intr-o perioada de criza, in care functionarii publici sunt dati afara, iar angajarile in institutiile publice sunt blocate?! Bine, intrebarea este retorica, nu trebuie sa ne spuneti cum face, ca stim si noi cum si cu cine face. Ideea este ca suntem invidiosi pe ea, cand vedem cu se descurca si face fata din orice pozitie, chiar din aceea de looser politic. Fiindca nu putem sa-i spunem altfel, dupa multiple incercari esuate de-a deveni primar, plus incercarea disperata si la fel de esuata de a-l introna pe barbata-sau presedinte PDL.

Gurile rele spun ca e prea mult sa conduca un pampalau un partid, daramite sa conduca doua – asta, fara legatura cu subiectul.

Revenind la tema noastra, putem spune ca experienta a invatat-pe Vasioaica ca ( stim, e cacofonie, dar e potrivita) trebuie sa-i gaseasca ceva de lucru sotului aferent, sa-i dea o jucarie cu care sa-si faca de treaba, pentru ca ea sa fie libera sa se ocupe cu ceea ce-i place mai mult. Asa ca-i dadea o galetusa si-n timp ce Horica se juca cu ea in nisip, in curte, Danuta fugea si se juca cu altii copii, mai mari.

Revenind la timpurile noastre, putem banui ca unul dintre atu-urile ei a fost consecventa in a face ceea ce stie mai bine: Vasioaica a practicat una dintre cele mai vechi meserii din lume – asta, cu exceptia perioadei in care a lucrat la bordelul administrativ. In caz ca aveti dubii, cand spunem “una dintre cele mai vechi meserii din lume”, ne referim la cea de consilier. Pentru ca stiti si voi ca din cele mai vechi timpuri, orice sef de trib, voievod, rege, imparat, presedinte, etc, avea consilierii lui, sfatuitorii lui.

Pe timpuri, acum sute de ani, persoanele care deschideau gura aveau un alt statut, clar delimitat de cele care deschideau picioarele.  Ma rog, vremurile au evoluat, de ceva timp, ofertele sunt promotionale, doi, sau chiar trei intr-una, deschid si picioarele si gura, in acelasi timp – iar am deviat de la subiect, fiindca, evident, n-are legatura cu tema noastra. 

Revenind la Vasioaica, mai putem banui ca un alt atu il reprezinta multiplele calitati morale si profesionale pe care le are. Din cate am auzit noi – nu bagam mana in foc, fiindca nu credem ca a reusit cineva sa faca numaratoarea exacta, la ea au fost t-spe intr-una – ne referim la calitatile si specializarile pe care le-a incorporat. De-aia nu intelegem de ce, ani la rand, n-a reusit sa-si gaseasca  nicio slujba  pe piata privata a muncii… Poate ca ceea ce are ea sa ofere, ca si servicii, nu mai are cautare si are nevoie de o recalificare? Poate de-aia a fost obligata, in disperare de cauza – fiindca ajunsese sa traiasca ea, marea Doamna, doar din pensia de handicap a sotului – sa faca apel la pozitii mai vechi, ca sa obtina o slujba? Cert e ca dupa interventii si dovezi ale profesionalismului prin diferite birouri, intr-o perioada de austeritate, cand nu mai face angajari nici dracu’, Vasioaica a fost angajata intr-o slujba potrivita uneia dintre pregatirile ei: consilier, specialista in hotarari dubioase, la Prefectura. Mai nou, tot intr-o perioada cand angajarile la stat sunt blocate, a obtinut o alta slujba, potrivita cu o alta pregatire a ei: consilier pentru minoritati, la Prefectura.  Si nu ne-ar mira ca, rand pe rand, sa treaca prin toate birourile, pe diferite posturi, din ce in ce mai mari. Si totusi, daca ne-ntrebati pe noi, nu la Prefectura ii este locul.

Noi credem ca Vasioaica, la experienta ei de viata, politica si profesionala ( in cazul ei, astea s-au impletit armonios, ca a imbinat utilul cu placutul, spre satisfactia sotului, care s-a multumit cu privitul), ar trebui sa se gandeasca sa deschida o scoala de fete. Stim, zilele trecute spuneam ca pe traseul trufandaua de la Legume-fructe – consiliera la TCInd – bordelul administrativ – carciumareasa – consiliera pentru rromi si alte nationalitati conlocuitoare, urmatorul pas logic ar fi sefa la vidanja. Ei bine, mai avem o optiune: Mareata Conducatoare o scoala de fete. Mai ales ca acum, la nivelul la care a (de)cazut, nu mai are nici prea multi baieti care sa o priveasca precum pe Sfintele Moaste, dupa ce ii abureste ca se misca cu talent politic si le promite ca-i face ea barbati (politici).

Am propus o scoala de fete, nu fiindca barbatilor nu poate sa le arate, ci pentru ca ei nu pot sa reproduca manevrele de resuscitare a carierei pe care le poate preda ea. Desi, la o adica, ar trebui sa puna si barbatii c..ul  ( capul, sa nu intelegeti gresit) la bataie, ca nu toti pot spera la sansa sa se insoare cu cate o Danuta care sa-l puna pe-al ei, pentru amandoi. Si sa aiba si unul atat de rezistent. Uite, acum ne-a venit ideea, am putea s-o numim, dupa un alt caz din Braila, Danuta Cap de fier. Ca tot avea ea pretentia ca este Doamna de Fier a politicii locale. Era de fier, dar fier forjat, ca forja de rupea!

Comentarii

comentariu

About the Author

-