Published On: vin, Aug 12th, 2011

Daca vor fi bani se va reabilita si Castelul din Gradina Mare

Share This
Tags

Primarul Aurel Simionescu a declarat ca daca vor exista fonduri care sa sustina acest proiect al Castelului din Gradina Mare, acesta va arata ca in vremurile bune cand era un important obiectiv turistic al Brailei.

“Castelul din Gradina Mare este in lista de rezerve pe PIDU ( plan interior de dezvoltare urbana) in functie de cum va ramane, daca va ramane, o anumita suma de bani o vom introduce chiar daca cota noastra de cofinantare va fi ceva mai mare. Mai este deschisa o linie care vizeaza turismul si am zis sa pregatim si acolo alternativa de depuneri de proiecte pentru ca daca va exist aceasta oportunitate sa putem sa investim in acest obiectiv turistic. Expertiza castelului o avem este comandata, trebuie sa avem facut si studiul de fezabilitate pentru a putea sa demaram proiectul. Eu am intrat in castel si arata nesperat de bine din punctul meu de vedere nu prezinta deteriorari majore.”

De asemenea, edilul sef a luat in considerare si un alt obiectiv turistic si istoric, hruba din Gradina Mare.  Aceasta hruba inainte de a fi exploatata din punct de vedere turistic trebuie expertizata si reabilitata de arheologi si muzeologi care sa refaca traseul istoric initial nu un pseudotraseu care sa aibe o alta poveste.

“Saptamana aceasta ar trebui sa vina niste experti in masuratori noi nu vrem sa ne apucam de sapat la hruba din Gradina Mare fara niste masuratori exacte, pentru ca intrarea aceea care este clasica sa spunem recunoscuta atunci cand expertii au intrat si au incercat sa gaseasca ceva, n-au gasit nimic, deoarece totul este surpat si probabil ca este surpat de multi ani si atunci s-a tasat. }i acum ceea ce imi spune domnul Candea este ca sunt niste arheologi si muzeologi specializati in cercetare arheologica care vin cu o aparatura de specialitate, care ar putea identifica macar un gol care ar putea sa deschida un traseu, deoarece se presupune ca peretii laterali au ramas este prabusita doar bolta. Vrem sa reconstituim totul asa cum a fost nu sa facem o alta poveste.”

Comentarii

comentariu

About the Author

-