Published On: mie, Aug 3rd, 2011

Culita Tarata a dat lovitura in Insula Mare a Brailei

Share This
Tags

Firma lui Culita Tarata, “TCE 3 Brazi” ocupa primul loc in topul firmelor de profil, avand de primit cea mai mare subventie, aproape 6,9 milioane de euro. Firma latifundiarului este urmata de “Comcereal” SA, administrata de Adrian Porumboiu, si “Interagro” SA, a omului de afaceri Ioan Niculae.

Culita Tarata a declarat ca va investi in Insula Mare 15-20 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de irigatii si achizitionarea unor utilaje noi :

“In acest an vrem să aducem in Insula si cele mai performante tractoare din lume, cu o putere ce depaseste 600 CP. Un astfel de tractor costa circa 200.000 de euro”. Acestea fiind spuse, Culita vrea sa isi mentina acest prim loc in top si anul viitor iar ca un bun antreprenor stie ca pentru a castiga investitiile sunt foarte importante.

Nemultumirea cea mai mare a latifundiarului este aceea ca subventiile din Romania nu se compara cu cele din piata internationala fiind prea mici, Romania primeste doar 120-130 de euro la hectar fata de Franta, Germania, Marea Britanie care primesc o suma de patru ori mai mare pe hectar. Culita chiar se intreaba retoric “Cand vom primi şi noi aceleaşi subvenţii ca fermierii din UE? Cand vom avea si noi negociatori care sa stea in picioare, nu in genunchi?”

Si noi ne intrebam daca agricultura din Romania va atinge standarde mai inalte, pentru ca oameni care vor sa investeasca exista.

Comentarii

comentariu

About the Author

-