Published On: mar, Aug 9th, 2011

CL Braila acuza parintii si profesorii pentru cresterea fenomenului infractional

Share This
Tags

Revoltator!

Lipsa de educatie a tinerilor, de care se fac vinovati parintii si profesorii, dar si saracia accentuata sunt cauzele care ii imping pe brailenii la acte violente sau la aderarea la grupari de cartier, unde se formeaza din adolescenta adevaratii infractori, este concluzia unui raport elaborat de Comisia Locala de Ordine Publica cu privire la starea infractionala din municipiul Braila, raport publicat de Infobraila in numarul de ieri.

“Practic, Comisia Locala de Ordine Publica a descoperit apa calda, nu si sensul in care ea curge pe teava. Acceptarea existentei fenomenului infractional crescut reprezinta partea buna a acestui raport. Singura parte buna de altfel, deoarece concluziile la care a ajuns Consiliul local sunt de-a dreptul revoltatoare!”, a comentat deputatul PNL Diana Tusa.

Lipsa activitatii educationale desfasurate de parinti si profesori este una din principalele cauze a cresterii fenomenului infractional. Ei, bine, cu scuza acesta ar putea sa vina vecinul de la scara a doua, dar nu un ales al brailenilor in Consiliul Local! Acesta din urma ar putea sa ne vorbeasca despre alternativele pe care Consiliul Local le-a oferit acestor tineri – si ma refer la amenajari de locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport sau alte modalitati de petrecere a timpului liber pentru tineri. In Radu Negru si Viziru, doua din cele trei cartiere din colegiul meu, unde gastile de cartier fac legea, nu s-a intamplat nimic in ultimii trei ani de zile de cand aceiasi consilierii locali care au elaborat raportul si-au preluat mandatul. Mai mult chiar, in Radu Negru, pe locul unde astazi exista un loc de joaca pentru copii, Primaria a emis autorizatia de construire a unui supermarket! Conteaza Piata din Radu Negru sau cele cateva magazine de cartier care de bine de rau asigurau existenta catorva oameni, ca tot in raport se vorbeste si de saracie??

Si pentru ca am ajuns la o alta cauza a cresterii fenomenului infractional, saracia, despre ultima hotarare a Consiliului Local prin care sa se fi luat masuri pentru stimularea investitorilor, braileni sau de aiurea, in vederea crearii de noi locuri de munca, nu se spune nimic in acest raport. Poate pentru ca o astfel de hotarare nici nu exista! Dar, bineinteles, e mai simplu sa dai vina pe oamenii care te-au ales si din ale caror taxe si impozite faci tu rapoarte in care tot pe ei dai vina!

Oricum, concluzia acestui raport este de-a dreptul linistitoare! Norocul nostru este – scrie in raport! – ca infractorii au plecat peste hotare, ca tot omul care vrea sa castige mai mult. “La nivelul municipiului Braila, fenomenul infractional arata o scadere la majoritatea indicatorilor, fapt datorat unei actiuni mai bine conturate a organelor de ordine publica, coroborata cu fenomenul migratiei infractionale spre tari mai bogate”. Desi in privinta actiunii mai bine conturate a organelor de ordine publica, cred ca domnii consilieri ar trebui sa mai studize fenomenul, sa mai vorbeasca cu oamenii care locuiesc in cartierele cu probleme din municipiu si apoi sa traga concluzii!

Comentarii

comentariu

About the Author

-