Published On: mie, Aug 3rd, 2011

Cibu, ce ai invatat de la penalul Anghel?

Share This
Tags

Constantin Cibu si Cristian Anghel au in comun faptul ca au fost primari liberali. Pe timpul mandatelor lor s-au consultat deseori asupra unor manevre politico-financiare. Reporterii Infobraila se afla in posesia unor imagini spectaculoase si a unui filmulet foarte interesant, care arata relatiile deosebite dintre cei doi.

Cristian Anghel a fost membru al Partidului National Liberal si presedinte al PNL Maramures. Dupa condamnarea sa la inchisoare pentru infractiunea de abuz in serviciu, a demisionat din PNL. in 2009 fusese ales vicepresedinte al PNL si s-a aflat pe lista de candidati ai partidului pentru Alegerile Europarlamentare din iunie 2009. La 17 martie 2010, dupa un proces indelungat, Cristian Anghel a fost gasit vinovat de catre Curtea de Apel din Cluj pentru acte de abuz in serviciu in forma calificata si a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de detentie cu executare. in plus, Curtea de Apel Cluj i-a interzis dreptul de a ocupa sau de a fi ales intr-o functie publica. In acelasi timp, primarul din Baia Mare este obligat la plata sumei de 394.500 euro catre Primara Baia Mare cu titlu de prejudiciu creat prin activitatea infractionala, plus cheltuieli de judecata, de asemenea judecatorii au mentinut sechestrul asupra bunurilor sale mobile si imobile, instituit in cursul urmaririi judiciare. Decizia Curtii de Apel Cluj este executorie si irevocabila (fara drept de recurs). Instanta l-a condamnat pe Anghel pentru aprobarea achizitiei unui bloc de garsoniere contra sumei de 544.500 de euro de la o asociatie familiala care il achizitionase cu putin timp in urma contra sumei de 150.000 de euro.Anghel a fost eliberat conditionat dupa zece luni, in februarie 2011.

Nu stim cat a incasat Cibu de la Anghel, insa ne bucuram ca nu suficient de mult ca sa ajunga la inchisoare. Recunoastem ca norocul nu l-a ocolit pe actualul senator Cibu, scapat basma curata dupa ce afacerea lui a gaurit buzunarele creditorilor cu aproximativ 2 milioane de euro, din care vreo 8 miliarde de lei datorii la stat!

In imaginea prezentata in exclusivitate de Infobraila, Anghel, Cibu, afaceristul Ilie Paraschiv si directorul finantelor publice locale Stoica Anghelescu se afla la un bairam privat pe banii contribuabililor. Amanunte picante va vom prezenta in numerele viitoare!

Comentarii

comentariu

About the Author