Published On: lun, Aug 1st, 2011

Centrul Vechi al Brailei poate deveni o ruina

Share This
Tags

Pozitia geografica a Brailei, aproape de judetul Vrancea, unde se inregistreaza activitate seismica, este un factor important in degradarea orasului nostru. Cei mai afectati de aceasta problema sunt cetatenii care locuiesc in casele construite acum mai bine de o suta de ani in urma. Astfel, in cazul unui cutremur, in jur de 60 de case, expertizate ca avand structura slabita, pot ajunge un morman de moloz.

Desi au trecut unsprezece ani de cand au fost expertizate 53 de case si au fost incadrate in diferite clase de risc, nu s-au luat masuri pentru consolidarea  tuturor constructiilor.  Casele se darama din ce in ce mai mult, peretii se tot crapa…oamenii nu au bani sa le repare, iar autoritatile nu acorda niciun sprijin.

In programul de reabilitare au fost incluse in general imobile cu valoare de monument, ca de exemplu Casa Memoriala Panait Istrati din Gradina Mare, sau cateva din locuintele personale ale unor braileni, cum ar fi Blocul Turn de pe Calea Galati

Cele mai multe case care poarta insemnul riscului de prabusire sunt situate pe Strada Republicii, pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, sau in Piata Traian.

Din cauza faptului ca zonele in care se afla aceste imobile sunt foarte mult circulate, in cazul unui cutremur cu o magnitudine mai mare de 5 grade pe scara Richter, in afara pagubelor materiale, ar putea fi raniti sau chiar omorati foarte multi oameni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-