Published On: vin, Aug 26th, 2011

Brailenii saraci vor primi alimente de la ajutoare in prima decada din septembrie

Share This
Tags

* alimentele provenite din ajutoare comunitare sunt deja in depozitele din oras, insa Primaria a depistat probleme la laptele praf si vrea sa se asigure ca nu da produse expirate oamenilor

Desi alimentele ce urmeaza a fi oferite famililor nevoiase ca ajutoare comunitare au fost primite de cateva zile de catre municipalitatea braileana, primarul Aurel Simionescu nu a dat startul la distribuirea lor. Edilul-sef a explicat ca s-au depistat niste probleme legate de termenul inscris pe cutiile de lapte praf si doreste sa se asigure ca acesta nu este expirat, pentru ca oamenii ar putea avea probleme de sanatate. De aceea, Simionescu a dat dispozitie sa se faca analize si abia dupa aflarea rezultatelor, se va incepe impartirea ajutoarelor.

Primarul este multumit insa ca in acest an nu va fi nevoie sa cheme brailenii sa stea la coada de mai multe ori, ci se vor da toate alimentele odata: „N-a inceput inca distribuirea alimentelor, pentru ca a existat o problema cu laptele praf si acum se asteapta sa vina cei de la APIA Bucuresti, sa verifice; dar deocamdata suntem in grafic, ca sa spun asa, ca am zis ca incepem impartirea lor de la 1 septembrie. Mie mi se spune ca de fapt nu e o problema, ca de fapt, pe pungi este trecuta data cand a fost fabricat produsul, nu cand expira, dar vreau sa fiu sigur. Sa faca analizele, pe loturi, pe saci, cum stiu ei. Cred ca undeva pe 4-5 septembrie va incepe distribuirea ajutoarelor, adica de luni”, a declarat Simionescu.

Edilul a mai precizat ca si in acest an, numarul beneficiarilor de ajutoare comunitare este de circa 11.200. Mai exact, primesc astfel de ajutoare familiile care beneficiaza de ajutor pentru venitul minim garantat, somerii indemnizabili, pensionarii ai caror venituri cumulate nu depasesc 4.00 de lei pe luna, persoanele cu handicap. Toti acestia vor primi de la Uniunea Europeana 9 kilograme de malai, 2 kilograme de paste, 1 kilogram de biscuiti, 8 kilograme de orez si 1 kilogram si jumatate de lapte praf.

La nivelul municipiului, distribuirea se va face prin cele doua centre care au functionat si anul trecut,, la liceul „Nenitescu” și la Liceul „Brancoveanu”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-