Published On: lun, Aug 15th, 2011

Brailenii mai pot obtine viza pentru renta viagera pana pe 31 august

Share This
Tags

* titularii de carnete de rentier le pot viza la APIA numai pana la finele acestei luni * daca depasesc termenul limita, rentierii nu vor mai beneficia de sumele aferente anului trecut

Cele cateva mii de beneficiari de rente viagere agricole din judetul Braila mai au doar cateva zile la dispozitie, pentru a-si viza carnetele de rentieri si a intra la plata aferenta anului trecut. Termenul limita pentru obtinerea vizei este 31 august, astfel incat cei care nu au facut inca acest lucru, sunt asteptati la sediul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, pentru a-si rezolva problema.

APIA Braila a facut notificari pentru peste 2000 de beneficiari, pentru a le reaminti termenul de vizare a carnetelor si pentru a stabili cate dintre dosare mai sunt valide, in contextul in care odata cu decesul titularului, dispare si dreptul la renta.

In ce priveste plata propriu-zisa a sumelor cuvenite rentierilor, aceasta se va intampla abia din toamna, in functie de sumele alocate.
Amintim ca renta viagera are o valoare de 50 de euro/ha/an pentru terenurile arendate si de 100 de euro/ha/an pentru suprafetele de teren vandute.

Comentarii

comentariu

About the Author

-