Published On: mar, Aug 30th, 2011

Braileni, caldura la iarna va costa mai mult!

Share This
Tags

*factura la intretinere va costa cu 20% mai mult pentru 4 apartamente din cinci racordate la termoficare.

*vestea buna este ca plafonul veniturilor pana la care se acorda ajutoare de incalzire va cre]te. In aceste conditii, fata de anul trecut, cand beneficiau de subventii doar cei care aveau un venit de maxim 615 lei pe membru de familie, anul acesta se vor acorda ajutoarepentru cei care au venitul pe membru de familie de pana la 786 lei

In aceasta iarna statul nu va mai acorda subventii direct catre CET-uri, care vor fi puse in situatia de a mari pretul gigacaloriei. Dar aceasta scumpire va compensa numarul mare al brailenilor care vor putea  beneficia de subventiile acordate pentru incalzire.

Bugetul de stat va economisi in acest fel 350 de milioane de lei ca subventii directe, dar se va tripla suma alocata ajutoarelor. Pana acum ]i primariile au dat subventii  directe catre CET-uri, in valoare de 700 de milioane de lei.

Primariile vor fi obligate sa verifice 60% dintre cereri, in loc de 3% cum a fost pana acum, iar criterile de acordare vor fi mult mai riguroase.

In Romania exista un milion ]i jumatate de apartamente racordate la CET-uri, iar Guvernul estimeaza ca va da ajutoare doar catre 330.000 de benficiari, ceea ce inseamna ca 1.200.000 de familii vor simti la buznar scumpirea energiei termice.

Pentru brailenii care nu vor beneficia de ajutor social: Strange-ti de pe acum, ca sa aveti la iarna!

Comentarii

comentariu

About the Author

-