Published On: mar, Aug 30th, 2011

Braila, locul 24 in topul conturilor si depozitelor bancare

Share This
Tags

Criza, criza dar se pare ca brailenii sunt prevazatori, au stiut sa isi asigure viitorul astfel ca au depus in conturi bancare suma medie de  3110 lei. Circa 85% din acesta suma o reprezinta depozitele bancare, restul fiind bani in conturile curente.

De altfel romanii, au fost precauti in ceea ce priveste cursul valutar al monedelor europene si au ales moneda nationala  pentru a-si depozita economiile in banci. Singurul oras in care populatia a ales  sa isi  depuna economiile in euro decat in lei este Timis. Astfel, timisorenii au, in medie, 642 euro/persoana in banci. In schimb, in moneda nationala, timisorenii detin depozite si conturi bancare in valoare de 2506,9 lei/persoana. Daca echivalam in lei detinerile in euro, atunci acestea au o valoare de 2730,5 lei/persoana. In total, valoarea tuturor depozitelor detinute de timisoreni este de 5237,4 lei de persoana.

Cei mai bogati romani sunt bucurestenii. Intr-un top al sumelor de bani detinute de romani, acestia au in cont in medie 18.556 lei. Dupa Bucuresti, urmeaza  Brasov(5846), Constanta( 5544,6) si Timis(5237,4).

Si brailenii sunt oamenii strangatori, astfel ca orasul nostru ocupa locul 24  in topul reamintit.

Codasii clasamentului sunt romani din  Botosani cu 1813,4 lei/persoana si cei Giurgiu, cel mai sarac oras economic din tara noastra.

Comentarii

comentariu

About the Author

-