Published On: joi, Aug 18th, 2011

Boc a venit doar cu promisiuni din China

Share This
Tags

Romania incearca sa atraga investitorii straini, dar nu prea reuseste. Acest lucru se datoreza  organizarii ineficiente specifica premierului Boc. Cinci zile cat a durat deplasarea in China, Emil Boc nu a fost capabil sa atraga atentia investitorilor chinezi, fiind prea ocupat cu festivitatile de deschidere a Universiadei de la Shenzen. A venit inapio doar cu promisiuni, strangeri de mana si urari de bine.

Daca in Romania premierul este huiduit, in China este primit cu festivism. La coborarea din avion, Boc a pasit pe covorul rosu, fiind intampinat de chinezoaice imbracate in costume traditionale.

Ospitalitatea asiaticilor nu s-a limitat numai la atat. Pentru ca oaspetii sa nu fie blocati in trafic, autoritatile chineze au oprit circulatia pe zeci de kilometri de drum. Alaturi de premierul roman, la ceremonia de inagurare au mai fost prezenti 5 sefi de stat din lumea a treia.

De mai mult succes s-a bucurat presedintele Boliviei, care spre deosebire de Boc “cel mic” a reusit sa obtina semnatura chinezilor pentru  construirea unui satelit, dar si pentru dezvoltarea de schimburi comerciale maritime. Daca Boc ar fi obtinut contractele, acesti bani vizau infrastructura, energia nucleara si irigatiile.

Conform legislatiei din Romania, pentru a incheia contracte trebuie intai organizate licitatii, Asa ca delegatia condusa de premier nu ar fi avut o baza legala pentru semnarea contractelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-