Published On: lun, Aug 22nd, 2011

Biserica Greaca nu poate fi reabilitata

Share This
Tags

Procesul de reabilitare al Bisericii Buna Vestire din Braila prin programul HIPERB  oferit de Ministerul de Externe elen a fost blocat in urma sesizarilor facute de Arhiepiscopia Dunarii de Jos- Galati.  Desi autoritatile brailene doresc reabilitarea Bisericii  prin obtinerea fondurilor acreditate prin Ministerul Dezvoltarii, orice demers este inutil datorita acuzatiilor de litigiu asupra dreptului de proprietate, acuzatii prezentate in justitie de Arhiepiscopia Dunarii de Jos. {n urma sentintei favorabile pronuntate de catre Tribunalul Braila, acum procesul se afla pe rolul curtii de apel Galati, obiectivul fiind constatarea dreptului de proprietate.

Pe 8 septembrie 1863 s-a pus piatra de temelie a Bisericii, comunitatea elena braileana a avut scopul de organizare a slujbelor in limba elena pentru cetatenii greci care locuiau in Braila dar si pentru echipajele coraabiilor grecesti care soseau in port.

Planurile Bisericii au fost facute de Avraam Ioanidis din Brussa, constructia respectand planurile arhitecturii bizantine, pe alocuri gasindu-se influente antice elene, gotice si renanscentiste. Constructia a durat aproximativ 9 ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-