Published On: joi, Aug 25th, 2011

Pensionarii braileni dau buzna la biletele pentru tratament balnear

Share This
Tags

Si anul acesta , ca in fiecare an, brailenii se aseaza cu  noaptea in cap la coada pentru depunerea cererilor de subventie, care acopera 50% din contravaloarea biletellor de tratament in statiunile balneare din tara.

Pentru aceasta perioada de extrasezon, statul a alocat pentru judetul Braila un numar de 238 de bilete de tratament,  insa numarul solicitarilor au fost de 540, depasind astfel cu mult oferta. Biletele alocate acum sunt mult mai putine (238 bilete) in comparatie cu cele alocate sezonului anterior (314 bilete). Vestea buna este ca, in comparatie cu anul anterior, preturile biletelor de tratament sunt mult mai mici, acesta fiind unul din numeroasele motive pentru care locuitorii orasului Braila se aduna  inca de la primele ore ale diminetii  intr-un numar asa de mare la Casa Judeteana de Pensii, acolo unde se depun cererile de repartizare.

Cererile trebuie completate cu cel putin 40 de zile inainte de plecare, iar solicitantul nu poate solicita mai mult de trei destinatii balneare.

Cei care vor sa beneficieze de acest sistem trebuie sa indeplineasca anumite conditii, printre care le amintim pe cele mai importante : pensionari, asiguratii care au cotizat cu cel putin 6 luni inainte, cei care beneficiaza de asigurari din accidente si boli profesionale, dar si cei care au dobândit acest drept in urma unor legi speciale.

In topul statiunilor balneare care se regasesc in cererile brailenilor se afla statiunea Lacul Sarat, urmata de statiunile Vatra Dornei, Covasna si nu in cele din urma, Olanesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-