Published On: mar, Aug 23rd, 2011

APIA a primit aproape 1,1 milioane de cereri pentru plata la hectar

Share This
Tags

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a primit aproape 1,1 milioane de cereri din partea agricultorilor pentru plata la hectar (denumita si plata directa pe suprafata).

Cererile insumeaza o suprafata agricola totala de circa 9,8 milioane de hectare. Cele mai multe solicitari au venit din judetele Suceava, cu 57.598 de cereri, urmata de Dolj, cu 55.551 de ceriri si Olt, cu 46.156 de cereri. Judetele pentru care s-au solicitat cele mai mari suprafete sunt Timis, urmat de Constanta si Teleorman.

Plata la hectar, denumita si plata directa pe suprafata, este una dintre formele de sprijin financiar acordate fermierilor romani incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cand Romania a aderat la Uniunea Europeana. Aceasta este achitata partial din bugetul Uniunii Europene, prin Schema de Plata Unica pe Suprafata, fiind finantata de Fondul European de Garantare Agricola, si, partial, de la bugetul de stat al Romaniei.

Romania primeste anul acesta de la Uniunea Europeana pentru platile la hectar de tip SASP aproximativ 907 milioane de euro, cu 180 de milioane de euro mai mult decat anul trecut.

Comentarii

comentariu

About the Author

-