Published On: joi, Aug 4th, 2011

Alimente gratis, pentru saracii Brailei

Share This
Tags

* de la 1 septembrie, se vor imparti din nou ajutoare alimentare brailenilor cu venituri reduse * la nivelul municipiului, vor primi acest gen de pomana peste 12.400 de persoane

Brailenii care au venituri modeste vor putea beneficia si in acest an de ajutoare alimentare oferite de Uniunea Europeana si distribuite prin intermediul primariilor. Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a precizat astazi ca distribuirea celor cinci tipuri de alimente se va face, in principiu, de la 1 septembrie. Cei care vor primi alimente gratuit sunt, ca si anul trecut, persoanele care au venitul mai mic de  615 lei, pensionarii, persoanele cu handicap, somerii si beneficiarii venitului minim garantat. 

“Va continua si in aceasta toamna distribuirea de ajutoare umanitare catre cetateni, mai exact, alimente. Avem aceleasi doua locatii, respectiv la Liceul “Nenitescu”, cel de Chimie si la Liceul “Brancoveanu”, ca si anul trecut. Sunt niste cantitati destul de mari de alimente si avem, numai in municipiu, peste 12.400 de cetateni care vor beneficia aceste ajutoare. Este vorba de faina (13 kg de persoana), malai ( 9 kg),  paste (2 kg), biscuiti (1 kg), orez (8 kg), lapte prag (1,5 kg). Noi dorim ca incepand cu 1 septembrie sa distribuim aceste alimente, daca ele vor veni mai devreme, cu atat mai bine, vom anunta si vom incepe sa le dam mai repede. De aceasta data, toate alimentele mentionate sunt aduse odata, nu ca anul trecut, in transe, asa ca dorim ca le distribuim mai rapid, sa nu vina oamenii de 2-3ori, ca sa-si ridice toate alimentele la care au dreptul”,  a spus Simionescu.

Edilul-sef a precizat ca si-ar dori ca in acest an, beneficiarii de astfel de ajutoare sa vina sa si le ia fara sa astepte rugaminti si invitatii speciale, cum s-a intamplat anul trecut, cand a fost nevoie ca politistii locali sa fie trimisi sa bata din usa in usa si sa-i indemne pe cei saraci sa pofteasca sa-si ia alimentele, fiindca acestea se strica in depozite.

Beneficiarii vor fi anuntati de aceasta oportunitate prin institutiile abilitate, respectiv Agentia de Somaj, Casa de Pensii, sau Directia de Asistenta Sociala a Primariei, dupa caz.

Comentarii

comentariu

About the Author

-