Published On: mar, Aug 2nd, 2011

Aerul conditionat ne imbolnaveste!

Share This
Tags

Sa nu ne miram ca in aceasta vara toti cei din jurul nostru fac viroze si alergii respiratorii de parca afara ar fi un ger de crapa pietrele.

Aparatele menite sa ne faca viata mai usoara sunt cele care ne imolnavesc, astfel ca in aparatul de aerul conditionat se gasesc  bacterii precum stafilococul auriu patogen, candida si alte ciuperci nocive.

Filtrele de aer conditionat din casa si din masina pot fi sursa unor infectii cel putin suparatoare, dar uneori extrem de grave, daca nu sunt inlocuite sau igienizate cu simt de raspundere.

Recomandarea producatorului este ca filtrele sa fie curatate la inceputul fiecarui sezon de folosire intensa, adica de doua ori pe an.

Teoretic, si aparatele de aer conditionat din casa, si cele din masina sunt facute nu doar sa retina, ci si sa omoare orice agent patogen.

Stafilococul din camera poate fi responsabil, mai ales la copii, pentru viroze respiratorii, dureri de cap, otite, rinite alergice si crize de astm.

Candida le provoaca adultilor infectii purulente, adica furuncule, pe orice zona din corp si infecteaza pielea degetelor, dupa o simpla manichiura.

Iar cei care petrec trei-patru ore pe zi in masina si au sistemul imunitar scazut se pot imbolnavi de laringite si sinuzite.

Cat despre ciuperci, vor prolifera in cadrul altor boli, iar o eventuala infectie poate duce chiar la septicemie.

Dar totul poate fi evitat. La fiecare 10.000-15.000 de kilometri, schimbati filtrul aerului conditionat din masina.

In multe ateliere auto insa, filtrul e doar scuturat ca un sac de aspirator si pus la loc. Iar cel nou a fost instalat doar pe hartie.

Nici pentru filtrul de apartament nu e suficienta spalarea cu apa si detergent. Furnizorii au solutii dezinfectante, pentru germeni si mucegai, care trebuie pulverizate si pe compresor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-