Published On: vin, Aug 5th, 2011

5,7 % din somerii braileni au studii superioare

Share This
Tags

Ai terminat facultatea, dar nu-ti gasesti de lucru? Ai studii superioare, dar nu este un lucru important cand esti in cautarea unui job? Cum se explica faptul ca ofertele de job-uri nu apar, chiar daca autoritatile anunta ca sunt tot mai putini someri?

Infobraila va prezinta numarul somerilor cu facultate din fiecare judet si cat reprezinta acestia din totalul somerilor din judetele respective. Pe scurt, cati someri cu facultate sunt in fiecare judet din Romania.

De la inceput, o prima concluzie ar fi ca judetele mari ar trebui sa aiba cea mai ridicata rata a somerilor cu studii superioare. Totusi, acest lucru este partial adevarat.

Dupa cum era de asteptat, cei mai multi someri cu studii superioare sunt in Bucuresti. Este cea mai mare rata de someri cu diplome din toata tara! Practic, in Bucuresti, unul din cinci someri este absolvent de facultate. Este cel mai dramatic rezultat.La polul opus se afla Teleorman, unde ponderea somerilor cu facultate este de doar 1,7% din totalul somerilor! In aprilie, erau 15.913 someri in Teleorman si doar 278 aveau diploma universitara. Ceea ce inseamna 1,7% din ansamblul somerilor.

In judetul Braila, ponderea somerilor cu diploma este de 5, 7 % din totalul somerilor.

La nivel national, 5,8% din someri au studii superioare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-