Published On: vin, Aug 5th, 2011

„Jurnalisti pentru Patrimoniu!”

Share This
Tags

* este numele unui proiect al APD Braila

In perioada 3–19 august, Asociatia Pro Democratia Club Braila, in colaborare cu Directia Judeteana de Cultura si Patrimoniu National, Asociatia „Ave Natura” din Chisinau si Asociatia „Livada” din Braila, organizeaza tabara de vara „Jurnalisti pentru Patrimoniu!”.

In proiect sunt implicati tineri studenti la facultati de jurnalism din cele doua tari, care vor aprofunda problematica patrimoniului cultural, atat pe teritoriul Romaniei cat si pe teritoriul Republicii Moldova.

„Scopul actiunii este de crearea un corp de jurnalisti profesionisti in domeniul patrimoniului cultural si patrimoniului natural. Plecand de la faptul ca jurnalistii sunt canal de comunicare intre autoritati si cetateni, dar si factor de schimbare pozitiva a mentalului colectiv, proiectul va contribui la cresterea nivelului de informare prin educatia nonformala a studentilor la jurnalism. Se va prezenta contextul legislativ si institutional national si european in domeniul patrimoniului pentru a gasi usor, in documentarea articolelor, sursele de informatii si pentru realizarea unor campanii de advocacy cu impact la publicul larg.

Lucrarile realizate de fiecare student pe parcursul taberei vor fi comprimate si publicate in Revista <<ATELIER>>, ce va aparea la Chisinau într-un numar special dedicat taberei de vara <<Jurnalisti pentru Patrimoniu!>>”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-