Published On: vin, Aug 5th, 2011

“Pista ma-sii de Guvern!”

Share This
Tags

* fiindca nu mai avem bani de benzina, Boc le da brailenilor bani pentru piste de biciclete * investitia va costa 30 de miliarde lei vechi, din care 25% va fi acoperit de la bugetul local

Guvernul Romaniei, care ne uimeste in fiecare zi cu deciziile sale venite direct din putul gandirii – care, la Boc nici nu-i cine stie ce adanc, daca ne uitam la dimensiunile sale liliputane, e doar un putulet, daca-i putem spune asa – si-a fixat, printre prioritatile nationale, construirea de piste pentru biciclete. Mai exact, intr-o perioada in care romanii mor pe capete, fie de foame, fie din cauza diferitelor boli, fie se sinucid de disperare, pe Boc il freaca grija ca nu facem destul sport si nu traim ecologic.

In urma cu ceva timp, locuitorii din cartierul Lacu Dulce au aflat, cu stupoare, ca se vor cheltui bani grei pentru amenajarea unui parc intr-o zona in care nu exista retea de apa potabila, de canalizare si nici drumuri – in schimb, spatiu verde e cacalau, fiindca tufisuri sunt destule, ca e plin de balarii, numai gunoaiele-s mai multe acolo. La vremea respectiva, cei din Lacu Dulce au sarbatorit vestea cea buna cu urari de bine la adresa primarului, a mamei lui si a bisericii unde acesta este enorias. In plus, au promis ca la primele algeri, il vor alega… asta, alerga pe Simionescu, daca mai apare prin zona, fiindca le-a promis in 2008 drumuri, si-o sa vada el de cursa de 100 de metri garduri (verzi) va face, cand va mai avea curajul sa calce pe acolo!

Ei bine, mai nou, brailenii afla, cu aceeasi bucurie, ca pe langa parcul din Lacu Dulce, unde se vor putea relaxa, dupa ce vor iesi din noroiul ce le-ajunge pana la gat – si nu ne referim vreo baie la Lacu Sarat, ci doar la traversarea oricarei strazi, in Lacu Dulce – vor mai avea parte de o  investitie de proportii: o pista de biciclete, pe Soseaua de Centura. Asa-i ca la asta nu va asteptati? Si stati, ca inca n-am terminat cu vestile bune: pista va continua pana in oras, pe stadion! Si pentru asta, vor fi alocate 3 milioane de Ron – pentru cei care inca au dificultati sa faca transformarea, cand e vorba de atatea zero-uri, va spunem noi, asta inseamna 30 de miliarde lei vechi.

Primarul Aurel Simionescu ne-a explicat cum vine treaba cu pista pentru biciclete:  “Am intrebat cam cand vor incepe analizele pe proiecte, cand putem spera ca vom incepe lucrarile si mi s-a spus ca probabil cel mai devreme in primavera lui 2012 se va intampla acest lucru. Pista pleaca de la Soseaua de Centura, pe strada Grigore Alexandrescu pana in Parcul Monument, iar din Parcul Monument pana la Stadionul Municipal, prin spate si va iesi pe Soseaua Buzaului. Va fi cate o pista pe o parte si pe alta a soselei. Fondurile vor fi asigurate 25% de la nivel local, iar 75% de la nivel guvernamental”.

Consiliul Local Municipal a aprobat recent proiectul  amintit, in conditiile in care municipalitatea care va suporta doar un sfert din costurile lucrarilor, cea mai mare parte a finantarii urmand sa vina de la Ministerul Mediului. Proiectul face parte dintr-un program national de realizare de piste pentru biciclisti, lansat de Administratia Fondului de Mediu, cu scopul de a stimula populatia sa aiba un mod de viata cat mai activ si ecologic.

Asadar, n-avem bani de mancare, n-avem bani de medicamente, n-avem bani de benzina, asa ca Guvernul Boc de trimite pe Centura, sa facem sport. Cine are suflu, da la pedale, cine nu, sta pasiv si le lasa sa faca sport pe fetele din zona, care dau din picioare…

Am intrebat si noi vreo cativa braileni ce parere au despre maretul proiect, iar raspunsul care ni sa parut cel mai coerent a fost “pista ma-sii de Guvern!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-