Published On: Soare, Aug 14th, 2011

“CE TREBUIE SA FACETI PENTRU NOI, SA VA DAM VOTUL”

Share This
Tags

* este un document adresat on-line celor trei lideri PDL Braila: Constantin Dumitriu, Viorel Balcan, Eugen Badalan * acestia sunt indemnati sa lase deoparte interesele si rafuielile personale si sa se concentreze asupra interesului de partid, daca vor sa mai obtina vreun vot in 2012

In ciuda caldurilor de afara, la PDL Braila atmosfera este pe zi ce trece mai rece. Si asta nu pentru ca ar merge aparatele de aer conditionat, ci pentru ca actuala conducere nemultumeste din ce in ce mai mult simplii membri, care nu sunt nici in gasca lui Constantin Dumitriu, nici in cea a lui Viorel Balcan sau Eugen Badalan. Nemultumirile s-au acumulat in timp, insa, de cateva saptamani, acestea s-au acutizat. Foarte mult i-au iritat pe unii dintre democrat-liberali masurile luate de Dumitriu pentru descurajarea membrilor PDL sa se mai adune la sediul partidului  – Constantin Dumitriu se da mare sef politic si mare sahist, dar de fapt, el da in mintea unui copil de gradinita, cu dispozitiile penibile pe care le da, ca sa-i impiedice pe colegii sai sa se adune la partid, in lipsa lui, adica tot timpul.

Mai apoi, a venit asa-zisa evaluare a activitatii profesionale a directorilor de deconcentrate si retragerea sprijinului politic pentru cei care nu au avut activitate “corespunzatoare”. Ce inseamna “corespunzatoare”? Unii dintre membrii PDL banuiesc ca “necorespunzatori” au fost cei care nu au cotizat suficient la partid, adica la Dumitriu, Badalan sau Balcan si nu au politizat la extrem  institutia pe care o conduc. Acestia mai cred ca actualii lideri, de-alde evaluatorii lu’ Peste, ar fi primii carora le-ar trebui evaluata activitatea, iar rezultatele nu ar fi deloc corespunzatoare.   

“Dizidentii” tacuti sunt nemultumiti de actuala conducere a organizatiei – respectiv de Constantin Dumitriu  care, de cand a dat caldura, este intr-o vacanta continua, Viorel Balcan si Eugen Badalan – dat fiind ca actiunile acestora sunt orientate in special inspre nimicirea adversarilor din propriul partid si nu inspre activitati de natura sa atraga electoratul, sau macar sa-i pastreze pe cei care inca mai sunt de partea PDL. 

Ca atare, simplii membri de partid incearca sa le deschida ochii celor trei care taie si spanzura in PDL Braila dupa bunul plac si acorda sau retrag sprijinul politic dupa criterii numai de ei stiute.

Un astfel de document, lansat on-line si adresat trioului Dumitriu-Badalan-Balcan cuprinde cateva puncte care le indica celor trei lideri care sunt prioritatile pe agenda cetateanului, daca ii mai intereseaza acest aspect. Mai exact, sub protectia anonimatului – fiindca altfel nu iti mai poti exprima in PDL Braila o parere care nu concorda cu cea a trioului Dumitriu – Balcan – Badalan -, membrii  simpli, care nu detin cine stie ce functii, le explica liderilor democrat-liberali cam care ce ar trebui sa-i preocupe, daca mai vor sa fie votati, in 2012. Redam continutul materialului respectiv, cu greselile gramaticale pe care le contine:

Suntem cetatenii acestui oras si judet, pentru a vota o formatiune politica  este nevoie de a motiva prin fapte, actiuni, prin carisma liderilor, seriozitatea lor, moralitatea lor. PDL are nevoie in Braila de multe realizari de succes, vizibile, cunoscute de electorat, oamenii sa simta in fiecare zi ca sunt bine condusi, ca cineva se ingrijeste de viata lor, de bunastarea lor, de nevoile lor, de aspiratiile lor.

Eu, ca simplu cetatean al acestui judet si oras, privesc intotdeauna la cei care conduc tara, judetul, orasul. PDL conduce tara si in acest judet prin org. pdl, prin primarii pe care-i avem, prin directorii numiti de pdl. Se vehiculeaza in mod necinstit  o problema, ca pdl se afla in opozitie in Braila, gresit, am avut VICE PRES la CJ, am avut VICE PRIMAR , de ce pdl Braila ia dat afara? O motivatie pentru neputinta, poate un aranjament politic transpartinic, poate probleme personale, nu stiu. Este clar ca acesti oameni sedeau in cale cuiva, bloca niste nominalizari ulterioare, evident ca ei puteau sa faca multe lucruri bune pentru locuitorii acestui oras, mai ales ca suntem la guvernare.

Nu intelege nimeni cum au putut fi dati afara din partid si din demnitatile publice oameni care au fost ALESI de electorat, pentru VICE PRIMAR  SI CJ, ma refer la dna PATRASCU si dl NECULA STANEL.

Sa vedem ce ar dori cetatenii Brailei pentru un vot, acest material circula de mult prin org. pdl Braila.

1 CATE LOCURI DE MUNCA A-TI CREEAT IN BRAILA DE CAND SUNTETI LA GUVERNARE ( pe domenii de cativitate).

Cate proiecte locale au realizat consilierii pdl locali si judeteni.

a. Nominalizati  persoana.

b Titlul proiectului.

c Daca a fost aprobat in clm sau cj.

3 Ce impact(benefic) a avut proiectele depuse pentru locuitorii judetului si orasului braila.

4 Cum au contribuit consilierii  pdl ,cond. pdl Braila la salvarea celor 150 de locuri de munca a muncitorilor de la Braicar.

a. Suplimentarea bugetului Braicar.

b. Desfiintarea transportului de maxi taxi.

c. Cumpararea de noi microbuze pentru a concura maxi- taxi.

d. Scumpirea biletelor.

5 Care este contributia directorilor pdl in rezolvarea unor probleme grave cu care se confrunta brailenii.

a. Daca a intervenit in corectare pretului la apa calda si rece, prin eliminarea pierderilor din sistem, daca cineva urmareste aceste situatii la adm de proprietari,CET,oamenii sunt lasati la mana AS.DE PROPRIETARI, care stabilesc cum vor preturile, la fel si incalzire.

6 Daca directorul OPC Braila are in lucru un program de control in piata privind PRETURILE si CALTATE marfurilor agro- alimentare, nimeni nu a auzit de o actiune a lor, BRAILENII FIIND LASATI LA MANA,SPECULANTILOR, MAFIEI  PIETELOR, cumparnd marfa scumpa, proasta calitativ si furati la cantar.

b. Ce se face cu marfa confiscata, daca se confisca, destinatia, CAMINE DE BATRANI, OAMENI SARACI, sau denaturata.

c. Daca  se verifica calitatea transportului cu maxi-taxi, aglomerat, masini murdare, etc.

d. Daca controleaza preturile in super-market.

e.Directorii de la finante si garda-financiara, a avut o actiune de control impotriva evaziunii fiscale in oras si judet privind  evaziunea la cereale(tva),cantar, etc, daca mijloacele de transport dau bilete de calatorie, in piete daca au acte de provenienta marfii etc. Nu a auzit nici un brailean de asa ceva.

f Daca in vama braila a avut loc controale, garda -finante-politie.

7 CINE NUMESTE DIRECTORII-DUPA CE CRITERII-CINE FACE PROPUNERILE.

8 DE CE NU SA PROPUS IN CLM DE CONSILIERII PDL, CA TOTI PENSIONARII<INDIFERENT DE VARSTA-CUANTUMUL PENSIEI SA PRIMEASCA GRATUIT ABONAMENTE PE MIJLOACELE DE TRANSPORT ALE  PRIMARIEI.

9 Daca sa pus problema pensionarii, bolnavi, abandonati, saraci sa fie ajutati, se poate si cu bilete de tratament, analize medicale gratuite, tratament stomatologic gratuit, radiologie, alte forme de asistenta medicala, avem in partid zeci de medici care se pot implica daca sunt solicitati.

a.Acelasi lucru se poate face si pentru oamenii de la sate (problema dlui DUMITRIU).

b. PENTRU TINERII PDL, PENTRU COPII MERITUOSI AI ACESTUI ORAS , TRIMITERI IN TABERE, EXCURSII, SA  SIMTA GENEROZITATEA PDL SI A COND. LOCALE PDL.

10.Daca dl Dumitriu poate sa ne spuna ce proiecte are la SAT, pentru apa-canalizare, reparatii de drumuri (este un dezastru)

a. Daca la tara oamenii beneficiaza de asistenta medicala, au cadre medicale in sate.

b. Daca sa interesat vreodata cum ARENDASII respecta contractul cadru cu taranii proprietari de pamant.

c. Daca au mijloace sa munceasca pamantul, ARENDASII actuali sunt mai lacomi mai rapace decat arendasii greci din romanele lui MARIN PREDA, TITUS POPOVICI, taranii sunt pauperizati datorita legii DIJMEI SI ARENDEI, cea mai proasta lege dupa 89, nimeni nu se ocupa de tarani, cum se imbraca (de la SH), 5 din 10 tarani nu au dinti, se satura numai la pomeni, politicienii isi amintesc de ei si ii fraieresc numai la alegeri.

d.UN POLITICIAN ADEVARAT CU MILA DE OAMENI<POATE PROPUNE MODIFICAREA LEGII ARENDEI, IN FOLOSUL TARANULUI SI IN CORECTITUDINEA ARENDASULUI.

PDL poate sa spuna ca la braila suntem in opozitie,GRESIT, in ceaace am cerut pot fi rezolvate pe loc, avem directori pusi de PDL in aceste locuri, nu putem arunca vina pe BUNEA STANCU, SIMIONESCU.

CONDUCEREA PDL  SA CEARA DIRECTORILOR(ca pentru asta sunt platiti,cu bani grei) sa se ocupe de problemele oamenilor daca vor VOTURI”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-