Published On: mar, Iul 26th, 2011

Vasioaica si-a facut rost de o slujba mai sigura

Share This
Tags

* de cateva zile, Daniela Vasioiu nu mai este secretara la Prefectura * mai nou, dupa ce a castigat un concurs la care a participat de una singura, ea este expert pentru minoritati nationale, in aceeasi institutie * avantajul este ca acum nu mai face parte din cabinetul prefectului, astfel incat, daca Dumitru Popa este schimbat, Vasioiu nu-si mai pierde postul

Daniela Vasioiu, care in pana in 2008 taia si spanzura la PD, in calitate de mare sefa peste toti, inclusiv peste barbata-sau, o ia de la zero, cu pasi mici, dar siguri, in incercarea de a face rost de-o slujba buna la stat, ca la privat nu intra si nici nu rezista oricine.

Anul trecut, ea a intrat pe sest, pe filiera politica, la Prefectura, angajata in echipa personala a prefectului Dumitru Popa, intr-o perioada in care posturile in administratie erau blocate. Nu a durat insa mult si presa locala a aflat despre angajarea Danielei Vasioiu, iar prefectul, vadit incurcat si jenat sa o prezinte ca pe o simpla secretara la cancelaria sa, a declarat ca aceasta ar fi consilier, specialist in depistarea hotararilor de consiliu dubioase. Priceperea in ceea ce priveste hotararile dubioase nu i-o poate contesta nimeni, ce-i drept, e drept.

Cum functia era de doi lei, pentru una care s-a considerat intotdeauna o mare doamna a politicii locale, Vasioiu a incercat, evident, sa avanseze, misiune destul de dificila, in conditiile in care in continuare, posturile in administratie sunt practic blocate, ba chiar au avut loc si disponibilizari de personal. Dificila, dar nu imposibila pentru specialista in hotarari dubioase, care a reusit sa devina, recent, expert pe probleme de minoritati. Ea a dat concurs pentru acest post si cum a concurat de una singura, evident, a castigat. Cum de s-a scos la concurs un post in Prefectura, la vreme de criza si in conditiile in care, spune legea, trebuie sa se faca 15 disponibilizari, ca sa se poata face o angajare? Ei, asta-i! S-a organizat, ca nu putea sa stea prefectul fara expert pentru minoritati, stie oricine! Ce o recomanda pe Vasioiu pentru aceasta functie? Banuim, dar nu putem s-o spunem direct, ca sunt lucruri de profunzime! Dar oricine o cunoaste, stie la ce ne referim…

Suntem insa dispusi sa punem pariu ca fosta secretara, actuala experta in minoritati, nu cunoaste nici limba turca (ca pe vremea tineretii ei, excursiile la turci nu erau inca in voga), nici rromanes, nici greaca, deci nu acesta este punctul ei forte.

Si nu este singura angajare facuta in Prefectura, in ultimele zile. La circa un an dupa ce a renuntat la serviciile fostei sefe de cabinet, Luiza Pricop, pe motive de austeritate ( perioada in care a pastrat-o totusi pe Vasioiu, ca era prea buna, ca sa fie concediata), prefectul are acum un nou sef de cabinet, in perioada tanarului Adrian Jipa-Rubanov. Daca am fi aflat acest lucru doar din gura junelui, am fi zis ca nu stie exact care-i menirea lui acolo si face confuzii grave – asa cum facea si Vasioiu, cu privire la nivelul ei real, in Prefectura – insa informatia este confirmata de site-ul oficial al institutiei, unde scrie negru pe alb ca reprezentantul Guvernului in teritoriu are un nou sef de cabinet. Se vede treaba ca nici fara sef de cabinet nu se poate, iar tanarul amintit se potriveste perfect pentru aceasta functie, ca Vasioaica, pentru relatia cu tiganii, pardon, cu rromii.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, postul de expert pentru relatiile cu minoritatile ii era destinat, initial, lui Jipa-Rubanov, insa Vasioiu si-a facut calculele si a rezolvat: a obtinut postul, pasandu-l pe june in functia de sef de cabinet. La prima vedere, functia de sef de cabinet este un nivel superior fata de cea de simplu expert, dar la a doua vedere, realizezi ca daca prefectul zboara din functie, zboara si seful lui de cabinet, pe cand  expertul pe minoritati ramane. Cum ar veni, apele politicii trec, expertii in supravietuire pe banii statului rezista. Si cum prefectul Popa nu mai are, in cel mai bun caz, decat un an si un pic, dupa care se va schimba Guvernul, iar Daniela Vasioiu nu vrea sa ramana iar pe drumuri, ca stie ce greu i-a fost sa obtina postul de mare doamna care manevreaza hartii prin Prefectura, aceasta a facut alegerea in consecinta.

Potrivit declaratiei de avere afisate pe site-ul Prefecturii, proaspatul expert de la Compartimentul relatii cu minoritatile nationale detinea anul trecut doua apartamente, unul cumparat in 1991, pe numele sotului, Horia Vasioiu si altul, in 1999, pe numele sau, personal. In plus, in declaratia de avere, un autoturism marca Daewoo Cielo, achizitionat in 1995, precum si un Hyundai Santafe, achizitionat in 2005. In plus, aceasta si-a trecut in declaratia de avere bijuterii de 6500 euro, dobandite in perioada 1980-2007, precum si piese de mobilier in valoare de 6000 de euro, dobandite in 1980. Anul trecut, in calitate de secretara la cancelaria prefectului, ea a incasat 15.812 lei, iar sotul ( un vajnic fost politician iesit la pensie la propriu si la figurat, pe la 53 de ani) a incasat, sub forma de pensie, 21.462 lei.

Avand in vedere experienta din trecut cu Daniela Vasioiu, care a “uitat” sa treaca in declaratia de avere sume frumusele obtinute, ca si consilier, la firma TCInd Constanta, a fostului prefect PSD Mihai Manea – bani pe care ea i-a luat pe vremea cand era membru PD, mare luptatoare antiPSD si anticoruptie, dar n-a vrut sa recunoasca public in ruptul capului ca s-a bucurat la lovelele din tabara adversa – nu bagam insa mana in foc ca acestea sunt toate castigurile familiei Vasioiu. Ca si ea, si el, sunt cam uituci. Ce-i drept, acum, nici ea, nici el nu mai reprezinta nimic in politica locala, asa ca nu mai existe motive s-o mai plateasca cineva din tabara adversa, chipurile, pentru consiliere…

Comentarii

comentariu

About the Author

-