Published On: joi, Iul 28th, 2011

Vasioaica e ca un Hopa-Mitica, cade-n fund si se ridica

Share This
Tags

Nu stiu cum reuseste Daniela Vasioiu, dar e varianta politica a jucariei aceea, Hopa-Mitica, de cade-n fund si se ridica. De fiecare data cand o incaseaza – vorbim la modul figurat, evident, ca barbata-sau nu e genul care sa-si bata nevasta, ba chiar dimpotriva -, gaseste resurse sa se ridice din nou si s-o ia de la capat. Asa se face ca de mai bine de un deceniu, ea si sotul anexat traiesc din bani de la stat, cu o scurta pauza acum vreo doi ani, cand s-au ocupat atat de bine de o carciuma, ca au fost nevoiti sa aduca bani de-acasa, asa ca au renuntat la manageriat. Pe scurt, dupa o perioada de glorie administrativa, in care ea era consilier si el deputat, apoi ea viceprimar si el deputat, in 2008,  cei doi s-au tras singuri pe dreapta , parasind ofuscati PD-ul, cu iluzia ca ea va reusi pe cont propriu sa obtina un mandat in administratie – pe usa din dos, daca nu pe cea din fata – iar el, un nou mandat de deputat. N-a fost sa fie, fiindca procentele pe care le obtinusera pe vremea cand erau in PD erau ale partidului, nu ale lor personale, cum isi inchipuiau sotii Vasioiu, asa ca au iesit cu un sut in dos din politica si au ajuns muritori de foame. Apeland la mila colaboratorilor din perioada in care era ea mare scula pe bascula politica ( ca el n-a fost niciodata mare scula), Vasioaica a reusit sa se angajeze la Prefectura, in contextul in care posturile in administratie erau blocate. Nu si pentru ea, ca daca te misti cu talent, deschizi orice usa.

Asa a ajuns Daniela Vasioiu secretara la cancelaria prefectului, adica ultimul om in cancelaria cu pricina, cu atributii cam neclare, un fel de femeie de servicii prin Prefectura, incepand de la serviciul de cafea, pana la cel de depistare a hotararilor dubioase.

Asa se intampla cand te angajeaza cineva de mila ( fiindca i s-a plans si lui si altora ca-i este barbatul bolnav de o boala fatala si nu au cu ce se intretine), de sila ( fiindca a fost obligat de indicatiile stabilor politici de la Bucuresti, la care a apelat Vasioaica, pentru a obtine un post caldut, de stat, la stat).

Are femeia asta o mana, ceva de speriat – ca numai mainile i-au mai ramas, ca sa manevreze lucrurile in propriul interes, nu ca in tinerete, cand folosea alte mijloace de manipulare. Dar de, cand ajungi sa te recunoasca unul ca Cibu, cu vederea slabita a unui om de aproape 70 de ani, ca “baba ofilita”, ti se restrang drastic mijloacele de interventie. Se stafidesc, cum ar zice Cibu…   

Asadar, dupa cum spuneam, i-a mai ramas doar mana, sa o framante (a ingrijorare pentru soarta cruda a sotului), sa o intinda (a sarut-mana prin birourile mai – marilor zilei, care sa-i dea o slujba, sau, dupa caz, sa o lase sa ramana in acea slujba, ca e, chipurile, un caz de viata si de moarte) si sa ajunga la finalizare (in semn de pecetluire a intelegerii prin care primeste pomana administrativa).

La cum o cunoastem, cu ambitia si orgoliul nemasurat pe care le poseda, nu ne-ar mira insa sa mai aiba si alte planuri, pe langa cele strict profesionale, ca sa le spunem asa, adica acelea de a pune mana pe o slujba din ce in ce mai buna. Ca doar nu credeti ca se va multumi cu slujba de expert, sa fie urmasa lui Sandel Grosu, intr-un birou de 2×2, in Prefectura, sa vina rromii din Valea Canepii sa intrebe de expertul in problemele minoritatilor, iar gardianul de la poarta sa le explice “mergeti la etajul 3, pe hol, in fund la doamna Vasioiu!” !

Nu, frate! Nu ne-ar mira ca fosta Doamna de fier inca sa aiba ambitii politice mari, desi e ruginita deja de cativa ani, dar e incapabila sa accepte ca nu mai este credibila, dupa ce a jucat rolul luptatoarei anticoruptie, a tunat si-a fulgerat impotriva tuturor, i-a acuzat ca fiind parte a unor cercuri de interese oculte si apoi s-a dovedit ca incoruptibila de la PD lua bani buni, pe ascuns, de la firma fostului prefect PSD Mihai Manea, TCInd Constanta. Spunem “pe ascuns” nu pentru ca Vasioiu n-ar fi figurat pe statul de plata a firmei amintite, ci pentru ca lutatoarea anticoruptie n-a recunoscut niciodata public ca a incasat acesti bani. Culmea tupeului a fost sa dea in judecata ziaristii care au scris despre peschesul pe care-l facuse si ea, care era consilier municipal PD, dar mai primea niste milioane bune lunar, de la firma amintita. Se simtea calomniata, vezi-Doamne, ea, nevinovata! Abia in instanta, cand i s-au pus in fata documentele firmei, in care figura si ea, pe statul de plata, Daniela Vasioiu a recunoscut, in sfarsit, adevarul. In acest context, incoruptibila a fost cercetata penal pentru fals in declaratii, dat fiind ca, asa cum a explicat ea, a “uitat” sa treaca in declaratia de avere banii de la TCInd.  A scapat ca prin urechile acului cu NUP (neinceperea urmaririi penale), fiindca magistratii au acceptat scuza ca a “uitat” de banetul incasat luni la rand si ca nu a vrut, saraca, sa comita o infractiune.

In ciuda manevrelor financiare pe care le-a facut, dar si altor puncte slabe pe care le are in trecutul sau, nu ne-ar mira ca Vasioaica sa se gandesca la o revenire in prim-planul politicii locale, sau macar in randurile 2-3, fiindca intotdeauna i s-a parut ca nu este apreciata la adevarata valoare si ca mai are mult de oferit. Acum, ce sa spunem, din ce stim noi, decenii la rand a tot oferit, la multi, ca a fost buna… Si oricum, nici nu se poate sa te aprecieze chiar toti, ca sunt multi ai dracu’, dar daca te apreciaza cativa, cei mai importanti, ti-ai atins scopul. Si din ce am auzit si noi de la cei care o cunosc de pe cand era o tanara zburdalnica, si-a atins cu varf si indesat scopurile, pe unde au purtat-o cararile serviciului si mai apoi, cand a ramas fara un serviciu stabil, cararile administratiei si ale politicii.

De-aia suntem siguri ca pentru a-si face Marea Revenire, se va agata de orice fir, indiferent de unde se desira acesta, ca e dinspre PD, ca e dinspre PNL – de PSD nu discutam, ca Stancu trimite femeile ca ea in alta parte, nu la sediul partidului. Ideea este ca n-ar fi exclus ca in 2012 sa o vedem pe Vasioaica – cu Horica agatat la breloc, ca de obicei – aparand din nou pe scena politica, intr-o noua prezentare, facand-o iar pe Mimosa Pudica, in incercarea  de a prinde o noua bucatica de ciolan si inca un mandat de trai, neneaca, din banul public, pentru amandoi. Daca ne intrebati pe noi, atatea umflari si desumflari politice nu s-au mai vazut decat la femeile gonflabile… 

Comentarii

comentariu

About the Author

-