Published On: mar, Iul 19th, 2011

Un tanar de 27 de ani s-a inecat intr-un canal cu apa de 70 de centimetri!

Share This
Tags

Ionut Preoteasa a venit la rudele din Stancuia in urma cu cateva zile. Tanarul bucurestean s-a gandit, dupa o zi de munca in care a ajutat la turnarea unor alei de beton in curtea bunicilor, ca ar fi nimerita o baie si, insotit de o nepoata in vartsa de 9 ani, a mers pe soseaua care leaga Stancuta de Cuza Voda pana la canalul de desecare dintre cele  doua localitati. Ajuns aici nu a ezitat sa se arunce in apa insa imediat a scos un strigat de ajutor si s-a scufundat. Nepoata care-l insotea a rupt-o la fuga spre sat, dar ajutoarele au sosit prea tarziu: tanarul se afla deja, inecat sub apa.

“A crescut sub ochii nostri… Ne doare sufletul sa-l stim mort. Venea la bunici si era un baiat tare bun. Nu stiu daca stia sa inoate sau nu sau daca era bolnav de inima, insa nu stiu cum a putut sa se inece intr-un canal cu apa de 60 – 70 de centimetri! Putea sta in picioare, putea sa se prinda de iarba de pe marginea canalului si se putea salva. Din pacate, nu a reusit sa faca asta”, a spus cu lacrimi in ochi un vecin si priten al lui Ionut.

Despre tragedie, un bun prieten al lui tanarului incecat intr-un canal in care apa ii ajungea pana la brau povesteste ca “apa din canal a fost oprita, la interventia oamenilor din comunca, dar nu a apucat sa scada cu mai mult de zece centimetri, ca l-am gasit”.

Primarul comunei, Nici Turcu, a fost unul dintre cei care au sarit in ajutor, insa, din nefericire, acesta a fost tardiv. “A vrut sa se scalde si a intrat in canal. Este foarte cald si, probabil pe fondul unor afectiuni cardiace, a facut un infarct. Numai in felul acesta s-ar putea explica faptul ca s-a inecat intr-un canal cu apa foarte mica”, a spus primarul comunei Stancuta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-