Published On: Soare, Iul 24th, 2011

Statui de aur, pietre pretioase, bijuterii, descoperite intr-un templu indian. Comoara valoreaza 500 de milioane euro

Share This
Tags

O comoara a carei valoare este estimata la 500 de milioane de dolari a fost descoperita in una din camerele secrete ale unui templu indian din orasul Thiruvananthapuram, capitala statului indian Kerala, informeaza publicatia indiana The Hindu. Comoara a fost ascunsa cu aproape 150 de ani in urma, pentru a-i proteja continutul de colonistii britanici. Acum, continutul unuia dintre templele sfinte din sudul Indiei este pe cale de a fi dezvaluit lumii.

Pietre pretioase, monede, statui, bijuterii

Pietre pretioase, monede de aur, statui din metale nobile si bijuterii au fost descoperite in tezaurul situat la subsolul templului Sree Padmanabhaswamy, construit in secolul al XVI-lea. Potrivit estimarilor initiale, comoara contine 530 kilograme de monede de aur, realizate, in general, in secolul XIX. Astfel, 17 kilograme de monede sunt din perioada Companiei Indiilor de Est, 14 kilograme de monede au fost batute in Travancore, fost regat feudal hindus, si mai multi saci de monede sunt din perioada lui Napoleon Bonaparte

Doua statui de aur ce cantaresc 30 de kilograme

De asemenea, au fost scoase la lumina doua statui, realizate in intregime din aur, una reprezentandu-l pe Mahavishnu, iar alta infatisand un alt idol indian, ambele cantarind in jur de 30 de kilograme. In plus, au mai fost fost descoperite doua obiecte decorative realizate din aur si incrustate cu pietre pretioase in forma unor coji de nuca de cocos. „Articolele gasite in templu reprezinta ofrande inchinate zeilor de catre credinsiosi, dar aici si-au depozitat bogatiile si conducatorii de odinioara ai regatului Travancore”, a declarat, sub anonimat, un oficial al templului. Templul Sri Padmanabha Swamy a apartinut regilor regatului Travancore pana in 1947, cand regatul s-a alaturat Uniunii Indiene independente.

Comoara valoreaza 500 demilioane de euro

Cu toate ca primele estimari indica faptul ca tezaurul valoreaza in jur de 500 de milioane de dolari, istoricii afirma ca evaluarea valorii reale a toturor obiectelor va fi extrem de dificila si ar putea depasi cu mult estimarea initiala. Pana in prezent au fost desigilate doar doua din cele patru camere subterane ale templului, urmand ca restul camerelor secrete sa fie deschise in cursul saptamanii viitoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-