Published On: mie, Iul 20th, 2011

Procente otrăvite

Share This
Tags

Imi povestea fostul primar Constantin Cibu că, în primul an de mandat, a făcut un sondaj, ca să afle ce-şi doresc cel mai mult brăilenii. Sondajul arata atunci că iluminatul stradal era cea mai mare problemă a concetăţenilor, aşa că Cibu s-a apucat de treabă, a cheltuit opt milioane de dolari şi a rezolvat problema. În ultimul an de mandat a făcut un nou sondaj şi a descoperit surprins că brăilenii nu mai ţineau minte ce făcuse, însă îl creditau cu 62 la sută din voturi (ce coincidenţa, acelaşi procent cu care îi este atribuit astăzi şi lui Simionescu!). La fel de surprins a fost şi când zecile de procente s-au evaporat, iar noul primar a devenit Aurel Simionescu. De ce? Pentru că Cibu nu a ţinut cont de dorinţele brăilenilor şi s-a instalat confortabil în spatele procentelor care păreau liniştitoare.

Astăzi, Simionescu calcă rapid pe urmele comportamentului fostului primar Cibu şi se lasă devorat de sistem. Nu pot să cred că un om instruit cum este actualul primar nu simte că lucurile nu sunt în regulă. Pot însă să cred că sunt destui care-i susură în urechi că astea-s nu-s probleme pentru nasul lui fin, de intelectual, şi că se vor ocupa ei de tot, că va fi bine! Nu, în felul ăsta nu va fi bine. Pentru că Simionescu nu este perceput de brăileni ca un bun gospodar (normal, nu vede munţii de gunoaie, străzile pline de hârtoape sau miile de câini comunitari care pun stăpânire pe oraş) nici ca vreo autoritate deosebită (clanul Serghei îşi face de cap fără ca să ia vreo masură).

Nu vreau să fiu prevestitorul unor veşti rele, însă procentele cu care a fost “adormit” actualul primar Simionescu nu pot fi, în nici un caz, dătătoare de linişte. Mult prea multe pentru cineva care, dacă ar avea curiozitatea să-şi trimită oamenii de încredre (ce-i drept, n-are niciunul!) să asculte ce spun brăilenii despre el şi-ar da seama că sondajul scurs de PNL către presă este o glumă proastă!

Comentarii

comentariu

About the Author