Published On: sâm, Iul 30th, 2011

Primaria nu a autorizat pe nimeni pentru a cersi bani, sub orice forma!

Share This
Tags

* edilul-sef Aurel Simionescu precizeaza ca niciuna dintre persoanele care cer bani pe strada, sau in blocuri, pentru diverse cazuri sociale sau medicale, nu sunt autorizate de municipalitate sa desfasoare astfel de actiuni

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, ii avertizeaza din nou  braileni sa nu dea crezare indivizilor care ii abordeaza fie pe strada, fie batand la usa locuintei lor, pentru a le cere bani, cu povesti care mai de care mai lacrimogene. Simionescu a aflat ca uneori, aceste persoane flutura prin fata celor pe care ii abordeaza cate un document pe care se gaseste stamplia Primariei si sustin ca au autorizatie din partea municipalitatii pentru a strange fonduri din astfel de ajutoare. Edilul-sef a precizat ca nu a dat astfel de autorizatii nimanui, nici macar persoanelor imbracate in haine preotesti, care se prezinta drept maicute sau calugari si cer bani la colt de strada pentru diverse lacasuri de cult: “Pe fondul saraciei, au proliferat modalitatile de a insela oamenii. Am in vedere situatii pornind de la mai vechea formula, in care vine cineva si zice <<am grija de dumneavoastra, daca imi faceti act de donatíe sau vanzare a casei>>, iar dupa cateva luni, oamenii sunt dati afara din casa, pana la o formula in care diversi cetateni umbla prin oras si spun <<suntem de la fundatia X si strangem bani pentru ..>>  si de aici incepe o poveste lacrimogena, despre diverse persoane care au cancer, copiii care au nevoie de interventii chirurgicale, etc. Din punctul asta de vedere, noi, Primaria, nu am acordat si nu acordam autorizatii de umblat prin oras si strans bani. Cand se prezinta astfel de oameni la usa lor si prezinta o hartie conform careia ar avea acordul Primariei, oamenii trebuie sa o citeasca cu atentie, pentru ca acea hartie nu este o autorizatie.

Eu nu neg ca pot fi probleme, ca pot fi necesare niste sume de bani pentru a ajuta diverse persoane, dar lucrul asta se face prin fundatii si asociatii si nu batand din poarta in poarta la cetateni, cu un chitantier in mana si cu un carnetel in care inscriu numele persoanelor respective. Ii rog pe oameni sa fie atenti, sa vada cu cine discuta, ce semneaza si cum se asigura ca banii ajunf acvolo unde li se spune ca ajung”, a declarat Aurel Simionescu la cea mai recenta conferinta de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-