Published On: sâm, Iul 23rd, 2011

Petrolul se scumpeste, cand urmeaza scumpirea benzinei?

Share This
Tags

Pretul petrolului este la 13 centi de pragul de 100 de dolari pe baril, dupa cresterile sustinute din ultimele zile. In acest moment, barilul de titei costa 99,87 dolari la bursa de la New York, aproape cat costa cu o luna in urma.

Ceea ce inseamna ca sansele ca benzina sa se ieftineasca sunt acum aproape nule.  Pe scurt, la finele lunii iunie, petrolul s-a ieftinit brusc, la 91,1 dolari pe baril, de la pretul de 100 de dolari pe baril. La acea data, Econtext a prezentat o analiza prin care arata ca benzina din Romania trebuia ieftinita cu cel putin 12%.

Adio, ieftinire

Din nefericire, acest lucru nu s-a intamplat. Iar in acest moment, sansele ca benzina si motorina sa se ieftineasca tind catre zero, intrucat petrolul s-a scumpit la loc. Dupa cum am precizat in primul paragraf, petrolul este acum, din nou, aproape de nivelul de 100 de dolari pe baril. Mai mult, daca tendinta de scumpire a petrolului va continua, ne putem astepta si la o scumpire a carburantilor in tara noastra.Mai mult, tentatul din Norvegia ar putea determina o scumpire si mai acuta a petrolului, ceea ce s-ar putea materializa in noi cresteri de pret la benzina si motorina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-