Published On: mar, Iul 19th, 2011

Parcul Monument moare sub ochii noştri

Share This
Tags

Ceea ce era odată o oază de verdeaţă şi răcoare, este astăzi un loc toropit de căldură, praf şi gunoaie. Dacă odinioară băncile erau pline de copii şi bunici, astăzi sunt pline de măzgăleli porcoase şi scrijelituri. Dacă te afli, totuşi, în parcul Monument, este bine să fii înarmat cu bani sau cu o sticlă de apă, pentru că din ţâşnitorile din parc nu poţi bea decât praf sau gunoi.

Nici mersul pe jos nu e scutit de pericole, dacă faci imprudenţa să mergi la ore târzii prin parc. Capacele de canalizare sunt furate de multă vreme, iar găurile care se cască în alei sunt numai bune în turnarea unui film horror. Odată căzut acolo, n-ai şanse să fii auzit de cineva, indiferent dacă e zi sau noapte. Dacă e zi nu are cine să te audă, pentru că nici dracu’ nu vine într-un parc în care domneşte haosul. Noaptea, şansele sunt şi mai mici, pentru că muzica asurzitoare de la cortul sponsorului PDL acoperă orice strigăt de ajutor pe o rază de kilometri.

Un punct de atracţie al parcului Monument l-ar fi putut constitui bazinul cu apă, din chiar mijlocul lui. Curăţat în 2008 de candidaţii care-şi făceau campanie electorală, bazinul are astăzi vreo două degete de apă, plină de mătasea broaştei. Prin urmare, cel mai bine este să cauţi alt loc de relaxare, însă eforturile depuse de Primăria Municipiului în acest sens sunt zero. Dacă spaţii verzi mai poţi găsi, ele sigur sunt invadate de gunoaie, praf sau câini comunitari. Ne întrebăm de ce în campania electorală rezolvarea acestor lucruri este o chestiune de luni de zile, iar după câştigarea alegerilor devin probleme rezolvabile în decenii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-