Published On: lun, Iul 25th, 2011

Marele sahist galactic Constantin Dumitriu sta prost tare cu logica

Share This
Tags

* Dumitriu este indignat ca unii ziaristi au scris, chipurile cu rea credinta, ca el ar fi de acord cu desfiintarea judetului Braila * Dumitru neaga categoric ca ar fi spus asa ceva, dar in acelasi timp, sustine cu hotarare reorganizarea administrativa a tarii in doar 8 judete

Cel dintai sahist al judetului, pardon, al tarii, presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, dovedeste ca la capitolul rationamente logice este inca la nivelul unui elev al Scolii Speciale (de sah). Desi ii place sa se laude cu functia de presedinte al Federatiei Nationale de Sah, Dumitriu face din nou – pentru a cata oara?- dovada ca are mari probleme cu minima logica de bun simt. Acum, una din doua: ori ca in calitate de lider politic, gandeste cu alt cap decat cel de sahist, ori ca poate ajunge presedinte al Federatiei de Sah oricine stie ca calul (cacofonia nu e intamplatoare) sare in L si pionul se poate transforma in regina, daca ajunge la capatul celalalt al tablei de sah, fiindca altfel nu ne putem explica declaratiile stupefiante ale marelui … cum sa-si spunem, ca ganditor politic nu este si nici cu strategia nu sta prea bine…. si daca ne gandim bine, nici mare nu e in nimic… sa-i spunem “micului Polihroniade”, dupa modelul “micului Titulescu”.

Revenit pe plaiuri natale, adica la Galati, dupa o vacanta pe plaja, unde probabil l-a batut soarele in cap, micul Polihroniade a facut un popas la sediul PDL Braila, unde, critic, cum il stim, cu presa, a acuzat dezinformarea si reaua credinta a unor ziaristi locali (adica noi), care au scris ca el ar fi declarat ca este de acord cu desfiintarea judetului Braila. Mai concret, omul ne-a declarat cu gurita lui innegrita (de soarele de la mare. Asta a stat la soare si cu cerul gurii?! ) ca sustine ferm reorganizarea administrativa  tarii in 8 judete, ca e benefica pentru cetatean, reduce birocratia, bla, bla, bla.

Declaratie pe care a facut-o din nou la conferinta de presa recenta, la care a spus, citam din putul gandirii dumitresciene:  “Eu am afirmat foarte clar ca sunt pentru reorganizarea administrativa a Romaniei si in niciun caz pentru desfiintarea judetului, asa cum in mod eronat s-a vehiculat. E un neadevar si am dorit sa fac precizarea asta. Sunt pentru reorganizare administrativa, nu pentru desfiintarea sau mutarea granitelor judetului”.

Haideti sa explicam cu incetul, din aproape in aproape, ca pentru sahisti cu handicap (locomotor, care fac pasi mici): cand iei o tara cu vreo 40 de judete mici si faci o reorganizare administrativa in urma careia ramai doar cu 8 judete, mari, este clar ca desfiintezi judetele existente si organizezi in locul lor altele. Daca aceasta tara are initial si un judet mic numit Braila si el va face parte dintr-un judet mai mare, numit nu se stie cum, sigur nu “Braila”, inseamna ca desfiintezi judetul Braila sau ii muti granitele si-l numesti altfel, cum vrei sa interpretezi. Asadar, intr-o logica pe care o inteleg si fotbalistii, nu doar sahistii, este evident ca reorganizarea administrativ-teritoriala va avea ca efect desfiintarea, printre altele, si a judetului Braila. Pricepi, Dumitriule, sau iti mai explicam o data? 

P.S. Si a propos de Elisabeta Polihroniade, ii cerem scuze ca am jignit-o poreclindu-te asa, fiind ca suntem singuri ca ea, nici cand era mica si bolnava, nu avea asemenea probleme de rationament. Si te mai atentionam, stimate domnule presedinte al Federatiei Romane de Sah, ca adevaratii sahisti, aia de valoare, precum Elisabeta Polihroniade, nu se recomanda singuri cu titlurile pe care le au, isi spun doar numele, fiindca acesta este suficient ca si carte de vizita. Dar cand numele unuia este egal cu zero, in sah, in politica sau in orice alt domeniu, presupunem ca acela simte nevoia unor precizari legate de titlurile pe care le-a obtinut, cu mai mult sau mai putin fair-play, ca macar asa sa dea impresia ca este si el cineva…

Comentarii

comentariu

About the Author

-