Published On: sâm, Iul 30th, 2011

Incep la Braila cursurile de maiestrie artistica Master Classes

Share This
Tags

* zeci de tineri artisti lirici vor lucra  sub coordonarea sopranei Mariana Nicolesco, in perioada 1 -6 august

Potrivit traditiei, dupa ce anul trecut a avut loc Festivalul si Concursul International de Canto Hariclea Darclée, ce a marcat 150 de ani de la nasterea legendarei artiste, in aceasta vara se vor desfasura cursurile de maiestrie artistica Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco.

La cursuri participa peste 60 de tineri artisti lirici din Romania, Republica Moldova, Statele Unite, Spania, Rusia, China si Armenia.

“Aceasta va fi o ocazie extraordinara pentru fiecare dintre ei de a se depasi pe sine, de a-si crea noi punti spre sferele inalte ale artei cantului si de a se pregati pentru editia 2012 a Marelui Concurs inchinat memoriei Haricleei Darclée “, a declarat soprana Mariana Nicolesco.

Stephan Poen, medic foniatru si doctor în muzicologie, va conferentia vineri, 5 august, la ora 18, despre Mariana Nicolesco in universul lui Franz Liszt, la aniversarea a 200 de ani de la nasterea acestuia, si al lui Gustav Mahler, la 100 de ani de la trecerea sa in eternitate. Conferinta va fi urmata de un recital al talentelor reunite la aceste Cursuri de Maiestrie Artistica.
Sambata, 6 august, la ora 17, va avea loc Concertul de Gala Master Class. Cu aceasta ocazie, Mariana Nicolesco va decerna Medalia Darclée sopranei Lucia Stanescu pentru intreaga sa cariera si sopranei Magdalena Cononovici, pentru memorabilele sale interpretari ale marilor roluri dramatice, de la Mozart la Puccini si de la Verdi la Wagner.

Cursurile de maiestrie artistica sunt realizate de Fundatia “Darclee”, in colaborare cu Fundatia Internationala Ateneul Roman, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Consiliul Municipal Braila, Primaria Braila, Consiliul Judetean Braila. si Centrul de Creatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-