Published On: vin, Iul 1st, 2011

In iulie se depun cereri pentru finantari nerambursabile destinate instalarii tinerilor fermieri

Share This
Tags

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta desfasurarea, in perioada 1 – 29 iulie 2011, a sesiunii pentru depunerea proiectelor de finatare aferente Masurii 112 “Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 10.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiune minima de 6 UDE (Unitatea de Dimensiune Economica). In cazul extinderii exploatatiei agricole, sprijinul pentru instalarea fermierului poate creste cu 2.000 euro/ 1 UDE, dar nu va putea depasi 25.000 euro/ exploatatie. Pentru instalarea tinerilor fermieri, principiul finantarii nerambursabile este acela al acordarii unei prime de instalare. Sprijinul de instalare va fi acordat in doua transe de plata. Prima transa, intr-un procent de 60% din valoarea sprijinului pentru instalare, iar cea de a doua transa va fi de 40% din totalul sprijinului.

Depunerea proiectelor aferente Masurii 112 se va face la Oficiile Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit ale APDRP, zilnic, in intervalul orar 09:00 – 14:00. Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este vineri, 29 iulie 2011, ora 12:00.   

Masura 112 “Instalarea tinerilor fermieri” se incadreaza in Axa I – “Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier”. Obiectivele masurii se refera la cresterea veniturilor exploatatiilor conduse de tinerii fermieri, cresterea numarului de tineri agricultori care incep pentru prima oara o activitate agricola ca sefi de exploatatii si incurajarea tinerilor fermieri de a realiza investitii.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul finaciar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola: are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE; este situata pe teritoriul tarii; este inregistrata in Registrul unic de identificare – APIA si Registrul agricol.

Categoriile de beneficiari eligibili care pot solicita sprijin nerambursabil prin Masura 112, sunt: persoana fizica; persoana fizica inregistrata si autorizata in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare: individual si independent, ca persoane fizice autorizate; ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale; Asociat si administrator unic al unei Societati cu raspundere limitata – SRL. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-