Published On: mar, Iul 26th, 2011

Hramul Manastirii “Lacu Sarat”

Share This
Tags

Manastirea Lacu Sarat este cea mai noua manastire din judetul Braila. Situata în staţiunea cu acelasi nume, asezata în imediata apropiere a municipiului Braila, la 5 km SV, pe drumul naţional DN 21 Braila – Slobozia biserica beneficiaza de cadrul natural deosebit oferit de parcul staţiunii si de interesul crescut an de an al pelerinilor spre aceasta oaza de liniste sufleteasca si trupeasca.

La 27 iulie 1996, in statiunea Lacu Sarat, Prea Sfintitul Episcop Casian a sfintit locul si a pus piatra de temelie a  noii manastiri, care a primit ca hram protector pe Sfântul Mucenic si Doctor fara de arginţi Pantelimon, ocrotitorul si vindecatorul bolnavilor,  a bolilor trupesti si sufletesti a celor care cred in Dumnezeu.

In fiecare an, pe data de 27 iulie  se sarbatoreste Hramul Manastirii “Sfantul Pantelimon”. Prilej de sarbatoare  religioasa pentru braileni dar nu numai, care astazi, incepand cu ora 8 in statiunea Lacu Sarat, sunt asteptati sa ia parte la oficierea slujbei de comemorarea a Sfantului Pantelimon. Ca in fiecare an, slujba va fi oficiata de catre un sobor de preoti din municipiul Braila si de catre Prea inaltul Casian.

Comentarii

comentariu

About the Author

-