Published On: mie, Iul 27th, 2011

Handbal – Liga nationala HC Dunarea Braila a revenit din cantonament si se pregateste pentru jocurile de verificare

Share This
Tags

Chiar daca HC Dunarea va lipsi (spre regretul nostru, al tuturor brailenilor) in aceasta toamna din cupele europene, dupa o evolutie mai putin puna in campionatul trecut, brailencele se pregatesc intens pentru ca aceasta contraperformanta sa nu se mai repete si la finele viitoarei editii a ligii nationale de handbal feminin. Cu Ioan Baban in functia de antrenor principal la timona corabiei brailene (cel care a inlocuit-o pe Alexandrina Soare in urma cu putin timp), HC Dunarea s-a antrenat o perioada la Braila, iar apoi fetele au plecat intr-un stagiu de pregatire centralizat. Acest cantonament a avut loc in perioada 18-27 iulie la Gura Humorului, acolo unde brailencele au avut cele mai bune conditii de masa si cazare la complexul „Simeria Class” (3 stele), acesta fiind unul dintre cele mai bune hoteluri din zona.  Pe toata perioada cantonamentului, antrenorul Ioan Baban (care are in palmares doua titluri de Campion Mondial cu reprezentativele nationale de tineret si universitare ale Romaniei) a pus baza numai pe pregatirea fizica a componentelor lotului de jucatoare lucrandu-se „la forta” atat in aer liber cat si in sala. Toate jucatoarele au raspuns bine la solicitarile noului tehnician, iar aseara (27 iulie) au revenit la Braila si asteapta cu nerabdare primul turneu amical al verii, programat sa aiba loc la Bacau, la sfarsitul saptamanii viitoare.

La aceasta competitie din orasul moldav vor participa (din cate se pare) patru echipe: HCM Roman, CSM Ploiesti, HC Dunarea Braila si Stiinta Bacau, dar este posibil sa fie prezenta si a cincea, Otelul Galati, astfel incat meciurile sa se desfasoare in stil turneu, comform principiului „ fiecare cu fiecare”. Apoi, in perioada 12-14 august, la Braila va avea loc un alt turneu de pregatire, la startul caruia se vor alinia aceleasi formatii ca la Bacau, partidele urmand a se juca dupa acelasi sistem.

In vederea abordarii acestor doua competitii, precum si a meciurilor viitoare ce au caracter amical (sau oficial), Ioan Baban, antrenorul principal al HC Dunarii Braila are la dispozitie urmatorul lot de jucatoare, acestea fiind totodata si cele care au participat la stagiul de pregatire centralizat de la Gura Humorului: Gabriela Voicu, Gabriela Vasile si Laura Bujoiu (portari) – Adina Brot, Nicoleta Eseanu, Liliana Craciun, Ramona Constantinescu (transferata de la HCM Buzau), Ana Maria Dragut, Anastasia Yuschenko, Anastasia Kamenshikova (ambele din Ucraina), Loredana Iancu (de la Universitatea Resita), Roxana Tabarcea, Ionela Irimia, Ana Ionela Goran (de la HCM Buzau), Andreea Adespii, Andreea Barbos (de la HCM Baia Mare) si Gabriela Perianu (jucatoare de camp).

Din lotul de jucatoare al HC Dunarii nu mai fac parte din diferite motive Irina Tomuleanu, Irina Radovici, Ana Maria Lazar si Jeanina Luca. Totodata vor lipsi Ada Moldovan si Cosmina Dancu care sunt insarcinate si nu vor putea putea fi utilizate in tot sezonul viitor. Prima etapa din campionatul urmator va avea loc pe data de 3 septembrie, zi in care cand brailencele vor juca pe teren propriu in compania echipei SCM Craiova. Dar pana atunci, cu exceptia turneelor de la Bacau si Braila, mai sunt planificate alte trei turnee amicale la Roman, Galati si Ploiesti, deoarece, in opinia lui Ioan Baban „sunt necesare aproximativ 30 de meciuri de verificare pentru omogenizarea echipei”!

Una peste alta, avand in vedere ca HC Dunarea Braila se bucura de tot sprijinul si atentia din partea celor care conduc destinele judetului nostru, si care ofera jucatoarelor si antrenorilor cele mai bune conditii pentru marea performanta, suntem siguri ca in toamna anului viitor iubitorii handbalului din judetul nostru vor putea vedea din nou in sala „Polivalenta” partide din cupele europene. Dar pana atunci mai este mult de munca.

Valentin Constantinescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-