Published On: lun, Iul 25th, 2011

Deputatul PSD Mihai Tudose a facut jocul bancilor impotriva clientilor

Share This
Tags

Ajuns ca prin minune a doua oara seful Comisiei economice a Camerei Deputatilor, deputatul PSD Mihai Tudose a nemultumit zeci de mii de romani, dupa ce prestatia lui in comisie la discutarea modificarii OUG 50 a fost lamentabila. Furiosi, reprezentantii clientilor a sase banci importante din Romania, i-au cerut presedintelui PSD Victor Ponta sa ia masuri, mai ales ca Ponta declarase ca a primit mandat din partea Biroului Permanent National sa apere, “in primul rand”, interesele cetatenilor!

Reprezentantii clientilor nemultumiti ai BCR, Volksbank, Alpha Bank, RBS, Bancpost si Raiffeisen au depus la sediul central al PSD o scrisoare catre Ponta, ei facand trimitere la o declaratie mai veche a liderului PSD, care dadea asigurari ca parlamentarii partidului vor vota OUG 50/2010 in forma transmisa de Guvern. “Cu toate acestea, domnule Victor Ponta, sensul declaratiilor pe care le-ati facut in calitate de lider de partid a fost grosolan incalcat de actiunile concrete ale presedintelui Comisiei economice din Camera Deputatilor, colegul dumneavoastra de la PSD, domnul deputat Mihai Tudose”, se arata in scrisoare.

Reprezentantii clientilor nemultumiti invoca sedinta comisiei prezidata de Tudose, afirmand ca acesta “a deturnat” prin amendamentele admise fondul OUG 50/2010, in defavoarea clientilor si in “total dezacord” cu declaratiile lui Ponta. “Mai mult, domnul deputat PSD a considerat de cuviinta sa sfideze public demersurile noastre de a repune contractele de credit in cadrul legal, spunand ca «Bancile nu sunt nici Crucea Rosie, nici Armata Salvarii»”, sustin semnatarii.

Oamenii isi manifesta ingrijorarea fata de lipsa de coerenta interna la un partid “care se pregateste sa preia franele guvernarii” si afirma ca “ar fi lipsita de sens” o incercare de a-i arata lui Tudose “care este rolul lui in Parlament” si interesele cui trebuie sa le reprezinte. “De aceea, indraznim sa va solicitam dumneavoastra, in calitate de presedinte al partidului care l-a desemnat pe domnul Tudose in functia pe care o detine la Comisia economica, sa spuneti in fata opiniei publice care este pozitia oficiala a PSD fata de OUG 50/2010: aceea pe care chiar dumneavoastra ati exprimat-o prin intermediul presei sau cea care a reiesit din actiunile domnului deputat Mihai Tudose”, mai scriu reprezentantii clientilor nemultumiti. Scrisoarea este semnata de Violeta Vasilioglu, Silviu Adascalitei, Mihaela Cristina Silia, Catalin Colgiu, Iulian Florin Badea si Catalin Cucu, in calitate de reprezentanti ai clientilor nemultumiti ai BCR, Volksbank, Alpha Bank, RBS, Bancpost, respectiv Raiffeisen.

Semnatarii mentioneaza ca sunt mandatarii unor grupuri de clienti care “reclama abuzurile bancilor”, dar care au incredere in capacitatea lui Ponta de a face “diferenta intre presiunile unor bancheri si interesul celor care i-au ales pe politicieni sa-i reprezinte in Parlamentul Romaniei”.

Comentarii

comentariu

About the Author