Published On: lun, Iul 25th, 2011

De data aceasta, Braila scapa de furia ploilor

Share This
Tags

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni o atentionare cod galben de ploi torentiale care vizeaza mai multe judete din jumatatea de sud a tarii,fara a afecta insa Braila. Avertizarea intra in vigoare luni, la ora 18.00 si este valabila pana marti, ora 21.00.

Conform meteorologilor, in intervalul mentionat vor fi averse in majoritatea regiunilor. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 60 l/mp, in sud-vestul tarii, in Carpatii Meridionali, de Curbura si Subcarpatii Getici. Ploile torentiale sunt semnalate si in regiunile riverane, dar pe suprafete mai restranse.

Potrivit unui comunicat al Institutului National de Hidrologie si de Gospodarire a Apelor (INHGA), “avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile cu caracter torential prognozate pentru urmatoarele 24 ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale cotelor de atentie si ale cotelor de inundatie.

Deocamdata nu se preconizeaza o crestere in debit a Dunarii in zona Brailei, intrucat orasul este ocolit de furia ploilor torentiale de vara, localnicii de pe malul fluviului, fiind pentru prima oara dupa multi ani in afara pericolului de inundare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-